Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips OLED804 en OLED854 oled tv’s met Dolby Vision gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2019, 17:00 CategorieOled tv's

TP Vision heeft vandaag in Amsterdam de 2019 Philips tv line-up gepresenteerd. De line-up bestaat uit drie oled-modellen; de OLED903 van eind vorig jaar plus de nieuwe OLED804 en OLED854.

Philips OLED854 en OLED804

In september van vorig jaar introduceerde TP Vision de eerste Philips oled tv met Bowers & Wilkins soundbar; de OLED903. Dit model werd onder meer door ons zeer positief ontvangen. In 2019 blijft deze oled tv in het assortiment, maar een stapje lager worden twee nieuwe modellen toegevoegd; de OLED854 en OLED804.

Beide nieuwe oled tv’s moeten het doen met een standaard audiosysteem, en komen dus zonder Bowers & Wilkins soundbar, maar daar tegenover staat (hoogstwaarschijnlijk) ook een aantrekkelijker prijskaartje. Beide modellen zijn wel voorzien van de nieuwe, derde generatie P5-processor. Deze beeldprocessor moet 20 procent beter presteren dan zijn voorganger, de tweede generatie P5.

Daarbij komen de twee nieuwe oled tv’s met een 4K oled-paneel, voorzien van ondersteuning voor alle belangrijke HDR-standaarden. Philips kiest ervoor om dit jaar HLG, HDR10, HDR10+ en Dolby Vision te ondersteunen. Daarnaast beschikken de OLED854 en OLED804 over Android TV (Android Pie) als smart tv-platform, inclusief spraakbediening middels de Google Assistant. Voor de Alexa-fans wordt dit jaar echter ook ondersteuning voor Amazon Alexa toegevoegd. Op het gebied van audio is er ondersteuning voor Dolby Atmos.

Zowel de OLED804 als de OLED854 komt in een 55-inch en een 65-inch variant op de markt. Het verschil tussen de modellen zit hem in het feit dat de OLED854 beschikt over een chromen frame met een donker chromen swivel T-bar standaard (draaibaar), terwijl de OLED804 met een chromen frame en een ultra-slim metalen voet komt.

Specificaties Philips OLED804 en OLED854

 • Ultra Slim 4K OLED UHD TV
 • 1000 nits helderheid
 • 3rd Generation P5 Processor
 • Perfect Natural Reality
 • Ultra-resolution Pro
 • Dolby Vision en Dolby Atmos
 • HDR10+ en HLG
 • 3-zijdig Ambilight
 • 50W – Philips 2.1 audiosysteem
 • Android TV Pie (9) OS met Google Assistant built-in en ‘Works with Alexa’
 • Premium minimalistisch Europees design
 • HDMI 2.0b (HDMI 2.1 komt pas in 2020)

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe oled tv’s moeten komende zomer op de Nederlandse en Belgische markt verschijnen. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

 • Delen:

Reacties

 1. René
  18 april, 2019 om 18:32

  Wanneer kan ik 804 bestellen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.