Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips lanceert derde generatie P5-processor, inclusief Dolby Vision

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2019, 16:59 CategorieLcd en led tv's

Tijdens de Europese presentatie van de nieuwe tv line-up in Amsterdam heeft TP Vision de derde generatie P5-processor voor de Philips tv’s aangekondigd. De nieuwe processor brengt meer rekenkracht maar ook ondersteuning voor Dolby Vision.

3e generatie P5 beeldprocessor voor Philips tv’s

Van de 2e generatie P5 beeldprocessor voor Philips televisies waren we al aardig onder de indruk, maar voor de nieuwe generatie zijn weer een aantal interessante verbeteringen doorgevoerd. Wellicht één van de meest interessante verbeteringen is de ondersteuning voor Dolby Vision. Dit zorgt ervoor dat de Philips tv’s voortaan ondersteuning bieden voor alle belangrijke HDR-formaten; HLG, HDR10, HDR10+ en Dolby Vision. Alle nieuwe tv’s, van de 6000-serie tot de nieuwe oled-modellen, krijgen ondersteuning voor deze HDR-standaarden mee.

Daarbij beschikt de derde generatie P5-processor over rekenkracht waarmee de belangrijkste elementen in het proces van beeldverwerking een extra boost krijgen. Dit moet volgens TP Vision zorgen voor 20 procent betere beeldprestaties ten opzichte van de vorige generatie processor.

De eerste generatie P5-processor bracht het concept van vijf pilaren die in de juiste volgorde geanalyseerd en geoptimaliseerd worden; Bronperfectie, scherpte, kleur, contrast en beweging. De derde generatie brengt nu verbeterde ruisreductie, scherpte en contrast naar alle bronnen. Daarbij is de Perfect Natural Reality-functie verbeterd en moeten de HDR-prestaties hoger scoren. De nieuwe processor brengt onder meer de-contourverbetering, bit-diepteberekening, spaarzame filtering, inverse tone-mapping en bit-diepte calculatie voor een schoner en strakker plaatje, aldus de fabrikant. Voor de scherpteprestaties is de oorspronkelijke Detail Enhancer-functie van de P5 verder verbeterd door een Detail Protectie en Restauratie-functie toe te voegen aan de originele Detail Meter.

De derde generatie P5 processor verschijnt dit jaar in het grootste deel van de Philips tv line-up. Bekijk de 2019 lcd led tv line-up en de 2019 oled tv line-up van Philips.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.