Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic voegt DP-UB154 (DP-UB150) UHD Blu-ray speler met HDR10+ toe aan line-up

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2019, 20:27 CategorieBlu-ray

Vorig jaar introduceerde Panasonic een uitgebreide line-up Ultra HD Blu-ray spelers, met onder meer de DP-UB9004 en DP-UB824 topmodellen. Tijdens CES 2019 in Las Vegas wordt een goedkoper model aan de line-up toegevoegd; de DP-UB154.

Panasonic DP-UB154 Ultra HD Blu-ray speler

De Panasonic DP-UB154 (in België de DP-UB150) is een complete Ultra HD Blu-ray speler, voorzien van HDR-ondersteuning in de vorm van HDR10+ en HDR10. Dankzij de ondersteuning van HDR10+ kan de speler compatibele Blu-rayfilms met een HDR-weergave die per scene geoptimaliseerd is weergeven. De speler biedt ook de mogelijkheid om 4K video’s (MP4-indeling) weer te geven die zijn opgenomen met een fotocamera of camcorder. Daarnaast kunnen ook JPEG-bestanden worden uitgevoerd in 4K-resolutie.

De Ultra HD Blu-ray speler is daarnaast compatibel met Dolby Atmos, waardoor je met een compatibel audioapparaat, zoals een televisie, soundbar of av-receiver, Atmos-audiocontent kunt beluisteren. Naast de conventionele MP3/AAC/WMA-indelingen kunnen geluidsbestanden in hoge resolutie worden weergegeven, zoals DSD (11,2 MHz/5,6 MHz/2,8 MHz) ALAC, FLAC, WAV en AIFF.

Belangrijkste eigenschappen van de DP-UB154;

  • Ultra HD Blu-ray disc weergave (4K/HDR)
  • Ondersteunt HDR10+ dynamic metadata technologie
  • 4K 60 p/50 p/4:4:4 uitvoer
  • 4K video/4K JPEG-weergave
  • Full HD 3D Blu-Ray disc weergave
  • Hoge-resolutie audioweergave (DSD (11,2 MHz/5,6 MHz/2,8 MHz), ALAC, FLAC, WAV, AIFF)

De nieuwe Ultra HD Blu-ray speler van Panasonic moet voor de zomer in de Benelux te koop zijn. De prijs heeft Panasonic nog niet bekendgemaakt.

Panasonic DP-UB454 / DP-UB450

Daarnaast heeft Panasonic de DP-UB450 aangekondigd. Dit model komt waarschijnlijk niet naar de Benelux, maar het is wel een interessante speler. Deze Ultra HD Blu-ray speler komt namelijk met zowel HDR10+ als Dolby Vision. Daarnaast zijn er twee HDMI-uitgangen aanwezig, om audio en video te splitsen.

Alle homecinema-producten die Sony in 2019 naar Nederland en België brengt, waaronder de nieuwe tv’s, vind je in het 2019 home cinema overzicht.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.