Monitor Audio lanceert 2e generatie MASS surroundspeakers

30 januari 2019 1 Minuut 3 Reacties
Monitor Audio Mass 2019 1

Monitor Audio heeft deze week de tweede generatie van zijn MASS surroundspeakers gepresenteerd. Het bedrijf komt met een vernieuwd 5.1-kanaals systeem voor diegenen die surroundsound tegen een betaalbare prijs zoeken.

Monitor Audio MASS Surround Sound-systeem

Het MASS-systeem heeft een prijs van 850 euro en voor dat geldt krijg je vijf satellietspeakers en een subwoofer. Optioneel kun je er standaarden of muurbeugels bij krijgen. De beugels zijn beschikbaar in wit en zwart voor 140 euro per paar.

De satelliet luidsprekers bestaan uit een 2-weg systeem met een 9cm MMP (Metal Matrix Polymer cone) driver en een 19mm soft dome tweeter. De speakers zijn extra verstevigd om vibraties tegen te gaan en zijn voorzien van Monitor Audio’s zelf ontwikkeld speakerstof die er niet alleen luxueus uitziet maar ook voor een transparante weergave moet zorgen. De subwoofer maakt gebruik van de componenten van de Monitor MRW10 en beschikt over een 20cm driver met een 120 Watt klasse-D versterker. Daarbij maakt de subwoofer gebruik van een DSP (digital signal processing) en drie presets; Music, Movie en Impact.

Prijs en beschikbaarheid

Het MASS Surround Sound-systeem van Monitor Audio komt in een Mist (lichtgrijs) en een Midnight (donkergrijs) uitvoering op de markt voor een prijs van 850 euro. Losse satellieten om het systeem uit te breiden zijn ook te koop. De lancering staat gepland voor maart 2019.

Reacties (3)