Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG voegt Alexa, AirPlay 2 en HomeKit toe aan 2019 tv’s

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2019, 18:53 CategorieSmart tv's

Apple is niet op CES aanwezig, maar zonder aanwezig te zijn weet het bedrijf toch in veel presentaties naar voren te komen. Eerder liet Samsung al weten AirPlay 2 en iTunes te gaan ondersteunen op zijn smart tv’s, en nu komt ook LG met Apple-nieuws.

LG laat weten dat de 2019 smart tv’s van het bedrijf ondersteuning gaan bieden voor Apple’s AirPlay 2. Hierdoor wordt het mogelijk om media vanaf je iPhone, iPad of Mac richting de tv te streamen en om het beeld van je Apple-apparaat op tv te spiegelen. Je kunt het zien als een AirPlay 2-speaker, waardoor je media op de tv in een specifieke ruimte kunt laten tonen.

Daarnaast biedt LG vanaf 2019 ondersteuning voor HomeKit. Dit betekent dat de LG smart tv onderdeel wordt van de Woning-omgeving van Apple en je vanuit die app (of middels Siri) de tv kunt bedienen.

Tot slot laat LG weten Amazon’s Alexa spraakassistent te gaan ondersteunen waardoor de tv middels een commando richting Alexa bediend kan worden. Ondersteuning voor de Google Assistant was al aanwezig maar vooralsnog niet in de Nederlandse taal. Alexa spreekt ook nog altijd geen Nederlands. Of de nieuwe functies ook naar oudere LG smart tv’s komen is vooralsnog niet duidelijk.

LG heeft deze week tijdens CES 2019 onder meer zijn eerste oprolbare oled tv en een 88-inch 8K oled tv aangekondigd.

Update: Inmiddels heeft LG de complete 2019 oled tv line-up aangekondigd.

  • Delen:

Reacties

  1. René
    08 januari, 2019 om 16:07

    Vind dat de 2018 ThinQ zeker de update moeten krijgen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.