Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG toont 88-inch 8K oled-scherm met geïntegreerd Dolby Atmos-geluid

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2019, 23:32 CategorieOled tv's

LG heeft op CES 2019 in Las Vegas een prototype oled-scherm getoond met ingebouwd Dolby Atmos-geluid. Het scherm, met een formaat van 88-inch en een 8K-resolutie, beschikt over de Crystal Sound Screen-technologie van LG.

8K oled-display met Dolby Atmos-geluid

LG grijpt de CES-show altijd aan om het nieuwste van het nieuwste te tonen, waaronder prototypen die laten zien wat we in de toekomst kunnen verwachten. Eén van de meest interessante prototypen is een 88-inch 8K oled-scherm dat beschikt over de Crystal Sound Screen-technologie.

De Crystal Sound Screen-technologie kennen we eigenlijk al. Sony gebruikte het onder meer in de AF9-serie oled tv’s, maar dan onder de naam Acoustic Surface Audio+. De techniek zorgt ervoor dat het scherm zelf geluid kan weergeven, middels coils die achterop het scherm gemonteerd zijn. Er komt dus geen traditionele speaker bij kijken; al het geluid wordt door het scherm zelf voortgebracht. Het grote voordeel is dat de audio ook daadwerkelijk bij de actie of de stem op het scherm vandaan komt.

LG Display heeft deze 3.1-kanaals techniek nu verder ontwikkeld en dat heeft een 3.2.2-kanaals systeem als resultaat opgeleverd. Waarschijnlijk gaat dit om drie surroundkanalen (midden, links, rechts), twee subwoofers en twee hoogtekanalen. Het scherm kan dus zelf Dolby Atmos-geluid weergeven, maar hoe dat dan klinkt moeten we nog ervaren. Wat interessanter is; LG biedt vanaf dit jaar ondersteuning voor de WiSA-standaard waarmee luidsprekers draadloos gekoppeld kunnen worden. Zo kun je eenvoudig en zonder kabels een compleet surround-systeem aan je tv toevoegen. Je gebruikt de tv dan als Atmos-basis, met bijvoorbeeld front-geluid en de hoogtekanalen voor. Of en wanneer LG deze techniek voor consumenten beschikbaar maakt is nog niet duidelijk.

LG heeft tijdens CES 2019 ook nieuwe oled-tv’s, een 88-inch oled-tv met de 8K-resolutie en een aantal nieuwe lcd led tv’s gepresenteerd. Al het nieuws vanaf de beursvloer vind je in ons CES 2019 archief.

Update: Inmiddels heeft LG de complete 2019 oled tv line-up aangekondigd.

Lees ook onze review van de LG 88Z9 en 75SM99 8K-televisies.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.