Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google wil minimale systeemeisen voor Android TV-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2019, 9:46 CategorieLcd en led tv's

Google heeft in een interview aangegeven dat het bedrijf minimale systeemeisen wil introduceren voor apparaten die draaien op Android TV. Zodoende wil het bedrijf low-end apparaten tackelen die een ondermaatse ervaring aanbieden.

Android TV met minimale systeemeisen

De CES-beurs in Las Vegas staat meestal garant voor nieuws op televisiegebied. Dit jaar staat de spotlight vooral op Apple, met de aankondiging dat iTunes, Homekit en AirPlay 2 ook naar andere televisieplatformen komen (check hier de lijst met apparaten). Ook op het gebied van Android TV is er nieuws te melden. Zo heeft de hoofd van de tv-afdeling binnen Google, Shalini Govil-Pai, onlangs een interview afgegeven met Cord Cutters News over de toekomst van het breed beschikbare televisieplatform.

Zo wil Google in de toekomst minimale systeemeisen voor producten met Android TV gaan presenteren, om low-end producten met tegenvallende prestaties tegen gaan. Dit moet dus kunnen zorgen voor een nieuwe basislijn voor televisies en settopboxen met de software aan boord. Helaas heeft Govil-Pai geen details gegeven over deze minimale eisen, maar we kunnen ons voorstellen dat producten minimaal een specifieke processor en een bepaalde hoeveelheid werkgeheugen moeten hebben. Ook is niet bekend wanneer de eisen er komen.

Echter, Govil-Pai is zich ervan bewust dat de low-end markt belangrijk is. Het doel is ook niet om die markt te verlaten. Daarmee lijkt Android TV eenzelfde kant op te gaan als het Android-besturingssysteem voor mobiele apparaten: voorheen draaide het os voornamelijk op vlaggenschepen, maar de laatste tijd wordt er veel geïnvesteerd in goedkopere smartphones. Verder laat Govil-Pai weten dat er een extra team is opgesteld dat zich zal bezighouden met content voor het tv-platform. Mogelijk komen er dus meer third-party apps aan.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.