Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google stopt met productie Chromecast Audio (update)

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2019, 9:08 CategorieAccessoires

Google stopt naar alle waarschijnlijkheid met de Chromecast Audio, de accessoire waarmee ‘domme’ speakers slim gemaakt kunnen worden. Zodra de voorraden uitverkocht zijn zal de verkoop stoppen.

Update 15-01

Google heeft inmiddels bevestigd dat de stekker uit de Chromecast Audio wordt getrokken. Wanneer het product is uitverkocht, dan zal het niet meer worden aangevuld. Dit is de reactie van de zoekmachinegigant.

Our product portfolio continues to evolve, and now we have a variety of products for users to enjoy audio. We have therefore stopped manufacturing our Chromecast Audio products. We will continue to offer assistance for Chromecast Audio devices, so users can continue to enjoy their music, podcasts and more.

Origineel bericht (12-01)

Een gebruiker van Reddit laat weten dat de Google support hem verteld heeft dat de Chromecast Audio uit het assortiment gehaald wordt zodra alle voorraden verkocht zijn. In onder meer het Verenigd Koninkrijk en Canada is voorraad op of bijna op, maar in Nederland en België is de accessoire nog op verschillende plekken te vinden.

De reden voor het stoppen met de Chromecast Audio zou te maken hebben met de relevantie van het product. Met de komst van de Google Home Mini is het namelijk mogelijk om audio via bluetooth weer te geven. De Chromecast Audio heeft echter fysieke aansluitingen om een speaker of een versterker te koppelen, wat de Home Mini niet heeft.

Elke speler/set/speaker met een aux-aansluiting kan worden aangesloten op een Chromecast Audio. Het apparaat komt standaard met een aux-kabel en heeft daarbuiten enkel een stroombron nodig. Je sluit het apparaat of de speaker aan en stelt hem in via een app op je smartphone. Het hele proces is eenvoudig maar de smartphone en Chromecast moeten wel met hetzelfde WiFi-netwerk verbonden worden. Vervolgens kan je muziek en audio streamen naar je speakers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.