Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Assistent werkt mogelijk ook met oudere Sonos-speakers

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2019, 5:53 CategorieLuidsprekers

Sonos zet vol in op spraakbediening en gebruikers van de Sonos One en Beam kunnen al aan de slag met Amazon’s Alexa. Binnenkort moet ook ondersteuning voor de Google Assistent aan deze modellen toegevoegd worden, maar mogelijk komt er ook ondersteuning voor oudere Sonos-speakers.

Sonos zelf kon nog maar weinig zeggen over wanneer de Google Assistent aan de Sonos One en Sonos Beam toegevoegd wordt, maar Google had wel wat meer informatie over welke speakers er exact ondersteuning gaan bieden.

De Sonos One en Sonos Beam werken vanuit de doos met spraakassistenten aangezien ze over ingebouwde microfoons beschikken. De Google Assistent en Amazon Alexa werken dus volledig door deze speakers aan te spreken. Oudere Sonos-speakers komen niet met ingebouwde microfoons maar dat betekent niet dat ze geen (beperkte) ondersteuning kunnen bieden.

Volgens Google krijgen een aantal oudere Sonos-speakers ondersteuning voor de digitale spraakassistent. Simpel gezegd houdt dit in dat je ze dan kunt gebruiken in het ‘Google Home-netwerk’. Je kunt dan een speaker met microfoons, bijvoorbeeld de Sonos One, of je smartphone vragen om muziek op die oudere speaker met ondersteuning voor de Google Assistent af te spelen. Ook Alexa werkt op deze manier met oudere Sonos-speakers, dus het lijkt een logische stap voor de spraakassistent van Google. Mogelijk betekent de ondersteuning ook dat oudere Sonos-speakers gegroepeerd kunnen worden met andere compatibele Assistent-speakers.

Vooralsnog wachten we nog op de officiële aankondiging van Sonos, die volgens het bedrijf zelf elk moment kan verschijnen.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

  • Delen:

Reacties

  1. Jan Jansens
    11 januari, 2019 om 8:41

    Mogelijk… vooralsnog wachten… is dit nieuws? Dit is gissen!
    Beter wachten op een ‘echt’ persbericht en dan als eerste een correct en volledig artikel schrijven jongens!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.