Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eigenaars van 2018 LG-tv’s starten petitie over AirPlay 2-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2019, 9:38 CategorieOled tv's

Eigenaars van een oled-tv van LG uit 2018 zijn een petitie gestart over het toevoegen van AirPlay 2 aan de oudere modellen. Op moment van schrijven is de petitie ondertekend door bijna drieduizend mensen. Het doel van vijfduizend handtekeningen is bijna gehaald.

AirPlay 2 naar 2018 LG-tv’s

Tijdens CES 2019 heeft een aantal fabrikanten aangekondigd dat hun producten Apple AirPlay 2 gaan ondersteunen (voor een complete lijst met televisies klik je hier). Samsung en Vizio kondigden aan dat de ondersteuning ook naar 2018- en zelfs enkele 2017-modellen zal komen, maar Sony en LG hebben laten weten dat het alleen voor de 2019-televisies zal gelden. Eigenaars van oled-tv’s van LG uit 2018 zijn nu een petitie gestart om dat laatste hopelijk te veranderen en hebben daar inmiddels al bijna drieduizend handtekeningen verzameld.

De volledige tekst van de petitie luidt als volgt.

We, owners of recent (2016, 2017 & 2018) LG webOS Premium OLED TVs, kindly request LG Electronics Inc. to bring the AirPlay 2 and HomeKit support announced for 2019 OLED TVs to our models as well.

It is entirely possible to add these feature through a firmware update, proven by Samsung which is bringing AirPlay 2 and HomeKit support to at least their 2018 TV models, and Vizio to TV models going back as far as 2016, via a firmware update.

LG, show customers of your Premium TVs, and indeed the world, that LG televisions are also supported with major software updates for multiple years, and thus are a wise investment compared to other brands.

Het lijkt in elk geval niet teveel gevraagd, aangezien dergelijke functionaliteit als een firmware-update kan worden toegevoegd. Aan de andere kant kan LG de ondersteuning natuurlijk gebruiken als een uniek verkooppunt en dat is waarschijnlijk wat zal gaan gebeuren. LG heeft er verder nog niet op gereageerd.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter v
  14 januari, 2019 om 11:10

  Zowiezo jammer dat het merk Vizio hier niet verkocht wordt. Lees er wel erg goede review’s over. Sommige vonden het quantem topmodel even goed of zelfs beter als de Q9 en een regelrechte C8 concurrent. Zeker gezien de prijs voor de 65inch.

 2. René
  14 januari, 2019 om 15:37

  Heb zelf een 2018 ThinQ LCD super UHD TV, vind dat de gehele LG line-up van 2018 deze update moet krijgen.

 3. pim
  14 januari, 2019 om 16:46

  En de eigenaars van 2016 dan! of moeten we iedere 2 jaar een nieuwe tv gaan kopen om update/firmware te ontvangen zoals met telefoons. Voor de prijzen die gevraagd worden mag je wel minstens 5 jaren ondersteuning verwachten denk ik zo.

  • Jaap
   17 april, 2019 om 20:50

   Ook vorig jaar juni een nieuwe, maar ook eerste LG oled 2018 aangeschaft, net 2 weken op de markt in Nederland toen en dus de hoofdprijs betaald, maar als dit de koers is van LG dan is dit ook meteen de laatste LG!

 4. Eric van Baal
  13 mei, 2019 om 21:59

  Is er al wat bekent of de AirPlay 2 update naar de LG C7 komt? Of blijven ze gewoon bij de 2019 modellen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.