Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dit weten we over de 2019 LG oled tv’s (Z9, W9, E9 en C9 serie)

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2019, 18:29 CategorieOled tv's

LG heeft tijdens CES 2019 in Las Vegas zijn oled tv line-up voor 2019 officieel gepresenteerd. De Koreaanse fabrikant komt met de W9-, E9-, C9- en B9-series, maar daar boven wordt ook nog een Z9-serie met 8K oled-paneel uitgebracht.

LG 2019 oled tv’s

Alle nieuwe oled tv’s van LG zijn voorzien van de nieuwste technieken en standaarden. Zo beschikken de modellen over de 4K-resolutie (8K-resolutie voor de Z9), HDMI 2.1-poorten, webOS-software, LG’s ThinQ-platform, de tweede generatie Alpha 9-processor met artificial intelligence en ondersteuning voor HDR10, Dolby Vision, Technicolor HDR en HLG. De B9-serie, welke waarschijnlijk niet naar Nederland en België komt, beschikt over de Alpha 7-processor. Dit is de meest betaalbare oled tv uit de line-up.

Het topmodel voor 2019 is de Z9-serie, bestaande uit een 88-inch oled tv die over een 8K-resolutie beschikt. Dit model zal hoogstwaarschijnlijk onbetaalbaar zijn voor de meesten maar laat wel zien wat LG kan. Daarbij is de tv met een formaat van 88-inch ook niet klein te noemen.

Een stapje daaronder zien we de W9-serie, de E9-serie en de C9-serie terug. Deze series doen qua uiterlijk veel denken aan de modellen van 2018; simpel en strak. De W9-serie is daarbij de variant die als ‘behang’ op de muur geplakt kan worden en met een bijbehorende soundbar komt. De E9-serie beschikt over een chique glasplaat en een ingebouwde soundbar.

HDMI 2.1

HDMI 2.1 is een belangrijke vernieuwing in de 2019 line-up. Hiermee wordt ondersteuning voor onder meer High Frame Rates (HFR), HDMI eARC, HDMI ALLM (Automatic Low Latency Mode) en variabele refresh rates (VRR) toegevoegd.

OLED Motion Pro

Als we naar het oled-paneel kijken dan is er dit jaar niet veel veranderd, maar LG belooft wel dat reflecties in 2019 minder kans hebben om storend te zijn. Er is namelijk een nieuw antireflectiefilter ontwikkeld voor de oled tv’s. Daarnaast heeft LG een nieuw OLED Motion Pro-systeem ontwikkeld, waarmee middels snellere ‘black frame insertion’ bewegingen soepeler weergegeven kunnen worden. Waar dit systeem vorig jaar op 50Hz werkte, is dat dit jaar op 100Hz. Dat moet volgens LG een storend flicker-effect voorkomen en de helderheid op niveau houden.

Verbeterde processor

De α9 Gen 2-intelligent processor is vernieuwd en moet een nog betere beeldkwaliteit verwezenlijken, onder meer dankzij een Picture AI-modus. Het deep learning-algoritme en analyse van een database van meer dan een miljoen visuele datapunten kunnen inhoud herkennen en kleurcorrectie toepassen voor een optimale visuele weergave. Dankzij de opschaling naar 8K en de verbeterde ruisonderdrukking, kan de 8K 88-inch Z9 OLED-televisie de 8K Ultra HD-beeldkwaliteit leveren. Daarbovenop past de nieuwe processor de tonen en kleuren aan naar de omgevingscondities, waarbij het rekening houdt met hoe het menselijk oog beelden in verschillende belichting waarneemt. De processor gebruikt de omgevingslichtsensor om lichtniveaus te meten en past automatisch de helderheid aan om, zo nodig, te compenseren. De α9 Gen 2-processor kan HDR-beeld verder verfijnen door de helderheid aan te passen om zo de meest donkere scènes te veranderen in beeld met veel contrast, detail en kleurendiepte, ook in hele lichte ruimtes.

AI Sound

Voor audio heeft LG ‘AI Sound’ ontwikkeld. De geluidskwaliteit wordt verbeterd door een algoritme dat tweekanaals audio kan kan omzetten naar virtueel 5.1-surroundgeluid. De α9 Gen 2-processor optimaliseert de output op basis van de content, waardoor bijvoorbeeld stemmen in films of tv-programma’s duidelijker worden. Gebruikers kunnen zelf de geluidsinstellingen aanpassen aan de omstandigheden in de kamer of hun televisie de beste niveaus laten instellen op basis van de positionering in de ruimte. Deze functie is op alle modellen beschikbaar, en ook ondersteunen alle modellen Dolby Atmos.

WebOS 4.5

WebOS is ook in 2019 van de partij, met versie 4.5. Deze versie brengt ‘AI Preview’, een functie waarmee aangeraden content op je scherm getoond wordt. Dit werkt met apps als Netflix en Amazon. Ook is de vormgeving iets aangepast en natuurlijk is spraakbediening wederom van de partij. De LG tv’s kunnen dit jaar niet alleen middels de Google Assistent maar ook via Amazon Alexa aangestuurd worden.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe oled tv’s van LG worden later dit jaar op de Nederlandse en Belgische markt verwacht. Over de prijzen is nog niets bekendgemaakt.

Update: Inmiddels heeft LG de complete 2019 oled tv line-up aangekondigd. Lees ook onze LG C9-serie oled tv review en onze LG E9-serie oled tv review.


€ 1.349,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 1.349,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 1.649,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl

€ 2.049,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 2.399,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 1.399,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 1.499,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 6.299,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.