Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple’s AirPlay 2 komt naar smart tv’s van meerdere fabrikanten

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2019, 6:50 CategorieSmart tv's

Goed nieuws voor gebruikers van Apple-producten als iPhones en iPads. De Amerikaanse fabrikant laat weten dat AirPlay 2 binnenkort op smart tv’s van meerdere fabrikanten ondersteund zal worden.

AirPlay 2 naar diverse A-merk televisies

Gebruikers van Apple-producten als iPhones en iPads zoeken vaak producten die compatibel zijn met het Apple ecosysteem. Op het gebied van tv is de Apple TV de enige optie om je av-apparatuur met je Apple-apparatuur te koppelen, maar daar komt binnenkort verandering in.

Nadat Samsung eerder al liet weten AirPlay 2 te gaan ondersteunen op zijn 2018 en 2019 smart tv’s laat Apple nu ook zelf van zich horen. Het bedrijf uit Cupertino geeft op de eigen website aan dat verschillende vooraanstaande tv-fabrikanten AirPlay 2-ondersteuning aan hun televisies toevoegen. Er worden echter geen namen genoemd en afgezien van Samsung heeft nog geen andere fabrikant dit aangekondigd.

Dankzij integratie van AirPlay 2 kunnen televisies eenvoudig als scherm voor je Apple-apparatuur gebruikt worden. Zo kun je jouw scherm op tv spiegelen en kun je media van je iPhone, Mac of iPad naar de tv streamen. Eigenlijk kun je een AirPlay-compatibele tv zien als een AirPlay-compatibele speaker. Zo kun je Siri vragen om een bepaalde film op de tv in een bepaalde kamer af te spelen.

Of compatibele tv’s ook toegang krijgen tot iTunes is niet bekend. Vooralsnog lijkt deze functie exclusief weggelegd te zijn voor smart tv’s van Samsung.

Lees meer over wat AirPlay 2 precies is en wat je ermee kunt.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.