Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Android TV krijgt binnenkort wederom een nieuw ontwerp

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2019, 15:43 CategorieLcd en led tv's

De nieuwe baas van Android TV heeft bevestigd dat het platform binnenkort een nieuw ontwerp zal gaan ontvangen. De focus moet dan gaan liggen op settopboxen, bediening en de zoekfunctie. Hoe het platform eruit komt te zien is helaas onbekend.

Android TV krijgt wederom nieuw ontwerp

De Android TV-afdeling binnen Google heeft een nieuwe directeur, Shalini Govil-Pai, en dat betekent dat er frisse energie beschikbaar is voor het platform. In een interview met Techhive laat Govil-Pai weten de ervaring compleet op de schop gaat. Zo zal de user interface gaan veranderen, ook al is die interface voor sommige mensen nog maar net veranderd (of nog helemaal niet). Android 8 Oreo bracht nieuwe elementen met zich mee, die we onder andere terugzien op de Nvidia Shield, maar nog lang niet aangekomen zijn bij alle gebruikers.

De redesign van Android TV met Oreo stond in het teken van rijen aan content. Govil-Pai heeft er het volgende over te zeggen.

The goal is, how do we get the user to the content that they want, and that they’re entitled to, as fast as possible. That’s the goal. If rows help us do it, we’ll continue with rows. If there are other, more innovative ways that we get them to it, we will do that.

Google is nog niet bereid om te laten zien hoe het platform er vervolgens uit gaat zien, maar laat nu al wel weten dat er nadruk wordt gelegd op persoonlijke aanbevelingen, verbeterde zoekmogelijkheden en betere vindbaarheid van content. Een specifieke functie waarover gesproken wordt is de mogelijk een app te bedienen met de afstandsbediening wanneer je een video streamt via Chromecast built-in. Dat werkt nu al met Netflix, maar moet straks dus ook met zo’n beetje elke andere applicatie werken dit deze functie ondersteunt.

Android TV op settopboxen

Verder laat Govil-Pai weten dat er de laatste tijd weinig aandacht is uitgegaan naar settopboxen. In het vervolg kunnen deze apparaten minstens rekenen op een derde van de mankracht. Verder zal Google ervoor zorgen dat Android TV minder geheugen gebruikt, zodat ook minder krachtige streamingboxen een prettige ervaring kunnen aanbieden (daar vertelde Govil-Pai in een ander interview al meer over). Google claimt dat Android TV momenteel tientallen miljoenen gebruikers heeft, maar laat geen cijfers zien om dat te onderbouwen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.