Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon werkt mogelijk aan eigen gamestreamingdienst

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2019, 10:00 CategorieGaming

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Amazon momenteel aan een eigen videogamestreamingdienst. Streamingdiensten voor videogames gaan steeds belangrijker worden in de toekomst, dus is het niet gek dat ook deze online winkelketen en techgigant ernaar zou kijken.

Amazon werkt aan gamestreamingdienst – gerucht

Streamingdiensten voor videogames worden in de toekomst steeds belangrijker. Zo hebben we al een Nederlandse speler en werkt ook Microsoft achter de schermen aan een dergelijk product. Het zou dus niet vreemd zijn als online winkelketen en techgigant Amazon zijn gewicht in de strijd zou gooien en dat is precies wat de laatste geruchten ons duidelijk maken. Er zijn weinig details beschikbaar momenteel, maar het bedrijf zou nu al wel in gesprek zijn gegaan met ontwikkelaars en uitgevers van videogames, voor goede deals.

Op z’n vroegst zou deze videogamestreamingdienst in 2020 worden gelanceerd, dus Amazon heeft nog even de tijd om de puntjes op de i te zetten. Dat het bedrijf interesse heeft in de gamemarkt is al een tijdje duidelijk. Zo dook er eerder een vacature op waarin de winkelketen op zoek is naar een Lead Cross Platform Game Engineer, die meedenkt over de basis van een onaangekondigd AAA-gameproject. Ook hierover is nog maar weinig bekend. Aangezien we nog minstens een jaar te gaan hebben, verschijnen er ongetwijfeld meer geruchten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.