Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube brengt trending charts naar YouTube Music-applicatie

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2018, 9:12 CategorieStreamingdiensten

YouTube heeft laten weten dat de YouTube Music-app is voorzien van de trending charts die voorheen extern bekeken moesten worden. Dat betekent dat je nu dus niet meer naar een aparte website hoeft te gaan om te checken welke muziek nu populair is op de dienst.

Trending charts van YouTube Music

Wilde je voorheen checken welke muziek nou precies populair is onder luisteraars met de app YouTube Music, dan moest je daarvoor naar een externe website. Dat hoeft nu niet meer, aangezien YouTube besloten heeft de officiële app te voorzien van de lijsten. De lijsten worden nu uitgerold naar alle gebruikers. In totaal gaat het om vijf charts: drie van je eigen land en twee die laten zien wat wereldwijd nou populair is. Vervolgens kunnen gebruikers deze lijsten toevoegen aan hun account, zodat ze up-to-date kunnen blijven.

De lijsten worden wekelijks geüpdatet en laten niet alleen zien op welke positie een bepaald nummer of een bepaalde videoclip staat, ook kun je zien in hoeverre die positie is verwijderd. Met de implementatie van deze lijsten in de YouTube Music-app, wil YouTube ook een grotere rol gaan spelen in het accuraat weergeven van populaire muziek; momenteel is het immers het grootste muziekstreamingplatform. De charts zullen je bijna nooit wijzen op nieuwe muziek, maar dat al die muziek nu beter zichtbaar is, is voor de industrie ook beter.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.