Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Update moet beeldkwaliteit Samsung Q900R 8K tv drastisch verbeteren

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2018, 12:04 CategorieLcd en led tv's

Het is inmiddels alweer bijna drie maanden geleden dat Samsung zijn eerste 8K Ultra HD tv’s aankondigde, in de vorm van de Q900R-serie. Hoewel het volgens diverse experts indrukwekkende televisies zijn hebben de nieuwe modellen helaas last van wat kinderziektes, met name wat de beeldkwaliteit betreft. Maar, er staat een update aan te komen die de beeldkwaliteit drastisch moet verbeteren.

Er is inmiddels een klein aantal uitgebreide tests van de Q900R-serie van Samsung verschenen en de conclusies die hierin getrokken worden zijn niet altijd even positief. Zo zouden de tv’s last hebben van flikkerend licht tijdens donkere scenes en een spontaan hoger wordende helderheid tijdens het oproepen van menu’s. Volgens sommigen is het zelfs onmogelijk om echt van het beeld te genieten door deze problemen. Een 8K-televisie met een dermate krachtige processor om al die pixels aan te sturen is geen eenvoudige klus dus we snappen dat er wat opstartproblemen kunnen zijn, maar uiteindelijk draait het om de ultieme beeldkwaliteit die ook beloofd wordt.

Samsung ziet zelf ook dat het beter moet en komt daarom op korte termijn met en grote update voor de Q900R-serie modellen. Deze firmware-update moet volgens Samsung de belangrijkste problemen direct oplossen, waaronder de flikkerende achtergrondverlichting. Volgens auteur John Archer van Forbes, die de update al ervaren heeft, is de weergave van donkere scenes vele maken beter en ook is het probleem met flikkerende leds niet meer waargenomen. De algehele beeldkwaliteit is volgens Archer duidelijk verbeterd, wat voor een ultieme beeldweergave zorgt.

Wanneer de firmware-update voor de Samsung Q900R-serie officieel uitgerold wordt is nog niet duidelijk.


€ 8.599,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Reacties

  1. N. C. Goedegebuure
    12 december, 2018 om 23:37

    Nou, dat is prachtig maar de qled 4 k tv’s van 2018 hebben de zelfde problemen en daar wordt helemaal niks aan gedaan door Samsung. Dus verwacht er niks van. Ik heb zelf de qe65q9fn. Bij ondertiteling en menus wordt het hele beeld helderder waardoor er een flitsend beeld optreed. Alle qleds hebben dit van de 6 tot de 9 serie. Forums staan er vol mee en toch worden deze tv’s de hemel in gereviewd. Heel bijzonder aangezien er geen qled is die doet wat het beloofd. Samsung geeft niet thuis. Meer dan 6 maanden op de markt en nog geen verbeteringen. Trap er niet in. Koop liever oled van een ander merk…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.