Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Tidal schotelt gebruikers gepersonaliseerde afspeellijsten voor

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2018, 9:18 CategorieStreamingdiensten

Muziekstreamingdienst Tidal heeft laten weten dat gebruikers nu kunnen genieten van gepersonaliseerde afspeellijsten. Hoewel deze functie nieuw is voor deze dienst, is dit soort lijsten al veel langer verkrijgbaar op concurrerende diensten als Spotify en Apple Music.

Persoonlijke afspeellijsten van Tidal

Tidal biedt gebruikers voortaan ook gepersonaliseerde afspeellijsten aan, zoals enkele concurrenten al maanden doen. De persoonlijke lijsten worden My Mix genoemd; in totaal worden er zes gelanceerd. Elke lijst zal maximaal vijftig nummers presenteren en zal worden samengesteld door een team van medewerkers, met wat hulp van machine learning-algoritmen. In de lijsten komen je nieuwe en oude tracks tegen, evenals nog niet ontdekte nummers. Ook moeten de gepersonaliseerde lijsten regelmatig worden geüpdatet.

Ben je een fanatieke gebruiker van Tidal, dan is de kans aanwezig dat je lijsten zelfs dagelijks worden bijgewerkt. Verder kun je de lijsten van My Mix offline opslaan en dus op elk moment beluisteren. Mocht je nou gecharmeerd zijn van een specifieke lijst, dan kun je er ook een kopie van maken, zodat je deze samenstelling niet kan vergeten. Gebruikers van Spotify hebben al sinds september 2016 toegang tot een vergelijkbare dienst, terwijl Apple Music-luisteraars sinds 2017 kunnen genieten van gepersonaliseerde afspeellijsten.

My Mix is vanaf nu beschikbaar voor alle gebruikers, wereldwijd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.