Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft breidt ouderlijk toezicht Xbox-account uit met meer functies

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2018, 15:25 CategorieGaming

Microsoft heeft laten weten dat de mogelijkheden voor ouderlijk toezicht op Xbox-accounts zijn uitgebreid met nieuwe functies. De tools zijn onderverdeeld in vier categorieën: schermtijdbeheer, aankoopbeperkingen, content filters en privacy.

Ouderlijk toezicht op Xbox One

Gebruiken je kinderen thuis de Xbox One? Dan zou het als ouder fijn zijn als je daar wat meer controle op zou hebben. Dat was al mogelijk, maar nu heeft Microsoft de mogelijkheden met betrekking tot ouderlijk toezicht uitgebreid. Door eerst naar deze pagina te gaan op de Microsoft-website kun je een familiegroep aanmaken waar het aanstaande kinderaccount onder zal vallen. Daarna kun je dat  account beheren met vijftien tools, onderverdeeld in vier categorieën: schermtijdbeheer, aankoopbeperkingen, content filters en privacy.

Fortnite is de eerste game met de nieuwe cross-play-instellingen, waarmee ouders kunnen bepalen welke cross-network-mogelijkheden beschikbaar zijn voor hun kinderen op Xbox. Ze kunnen instellen of cross-network-communicatie of gamen is toegestaan met de accounts van hun kinderen. Net als de overige instellingen voor ouderlijk toezicht, kunnen deze opties worden aangepast in de Microsoft-account van de ouder. In de toekomst worden deze functies ook toegevoegd aan andere cross-network-games, voor nog meer controle.

Ook kinderen krijgen een actieve rol hierin. Een van de onderdelen van het ouderlijk toezicht is een activiteitenrapport, dat kinderen ook zelf kunnen bekijken. Kinderen kunnen bovendien vragen om een uitbreiding van hun schermtijd op console of pc. Ze kunnen ook gebruikmaken van de functie ‘Een ouder om toestemming vragen’ als ze een game of app willen kopen bij de Microsoft Store of Xbox Store. Daarnaast kunnen ze toegang vragen tot bepaalde websites, apps of games. Mogelijk zorgt dit voor een open communicatie over games en apps.

Check ons artikel met de beste games van dit moment. Eind december verschijnt het nieuwste overzicht, met onder meer Red Dead Redemption 2, Battlefield V en Hitman 2. Lees ook onze recensie van de Microsoft Xbox One X.


€ 284,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 295,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.