Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

IMAX Enhanced certificaat komt naar Arcam av-receivers

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2018, 11:34 CategorieReceivers

Afgelopen september kondigden IMAX en DTS het nieuwe IMAX Enhanced certificaat aan voor audio- en videoproducten. Producten met dit certificaat moeten volgens beide partijen de beste av-ervaring in de woonkamer bieden. Onder meer Sony, Sound United (Marantz en Denon), Sony Pictures en Paramount Pictures werden tijdens de lancering als partners genoemd. Deze week wordt daar ook Arcam aan toegevoegd.

Het is vooralsnog niet helemaal duidelijk wat IMAX Enhanced nu precies inhoudt. Het is in ieder geval een certificaat wat je als maker van content of maker van hardware op je product kunt plakken, mits je voldoet aan diverse eisen. Een van de eisen voor hardware is een speciale IMAX-modus, terwijl 4K HDR-films en -series geoptimaliseerd moeten zijn wat audio en beeld betreft.

Na onder meer Sony, Marantz en Denon voorziet ook Arcam zijn producten van het certificaat. De AVR390, AVR550, AVR850 en AV860 zullen de eerste receivers van het merk met het IMAX Enhanced logo zijn. Deze modellen voldoen volgens de fabrikant aan de strenge prestatiestandaarden die IMAX en DTS opgesteld hebben, en kunnen dus IMAX geremasterde 4K HDR-content en IMAX soundmixes van DTS weergeven. Hiervoor is een speciale IMAX modus ontwikkeld, waarmee het decoderen van DTS:X geoptimaliseerd wordt om het meeste uit de audiotrack te halen. Afgelopen oktober werden ook de eerste IMAX Enhanced Ultra HD Blu-ray discs met HDR10+ aangekondigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.