Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De best gelezen artikelen, reviews en tips van 2018

Geschreven door
Geplaatst op30 december 2018, 8:59 CategorieNieuws

2018 zit er weer bijna op maar niet voordat we ook bij Homecinema Magazine het jaar op mooie wijze afgerond hebben. Het is weer een veelbewogen jaar geweest op het gebied van home cinema, met diverse nieuwe technieken en standaarden en honderden nieuwe producten. We zijn er dit jaar dan ook weer druk mee geweest en hebben duizenden nieuwtjes, tientallen achtergrondartikelen en bijna honderd reviews geschreven. Hieronder vind je de artikelen, reviews en tips die dit jaar het meest gelezen werden.

Nieuws

Als we kijken naar het nieuws op het gebied van homecinema dan zijn het nog altijd de televisies die de meeste aandacht van onze lezers krijgen. De oled tv line-up van LG en de lcd led tv line-up van Philips behoren tot de meestgelezen nieuwsberichten van dit jaar. Waar elk jaar veel aandacht naar uitgaat is de BTW-actie van de Media Markt, en dit jaar werd vooral het nieuws dat de winkel er door felle kritiek mee zou stoppen veel gelezen. Een belangrijke term die we dit jaar veel voorbij hebben zien komen is HDMI 2.1. De introductie van de nieuwe standaard werd vaak gelezen, maar ook het gerucht dat Sonos zou werken aan een soundbar met HDMI 2.1 was zeer populair.

Met al het nieuws over 4K Ultra HD tv’s kan natuurlijk ook Ziggo niet in dit rijtje ontbreken. Klanten van de provider wachten al aardig lang op de komst van de 4K mediabox en afgelopen maand werd eindelijk bekendgemaakt dat deze mediabox begin 2019 naar Nederland komt. Een ander nieuwtje dat afgelopen jaar veelvuldig gelezen werd is er een van onze collega’s uit de UK. HDTVtest had namelijk een tv shoot-out gehouden en waarbij de beste tv van het jaar gekozen werd. Nu kunnen we je al verklappen dat de tv shoot-out volgend jaar ook naar Nederland komt, georganiseerd door ons. Tot slot is onze pagina met het homecinema overzicht 2018 de meest bekeken pagina van het jaar. Dat is geen verrassing want hier vind je een overzicht van alle tv’s en spelers dit in 2018 gelanceerd zijn.

Achtergronden en tips

De achtergronden waren ook afgelopen jaar gelukkig weer zeer populair onder onze lezers. Het achtergrondartikel dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt is het artikel met vijf fouten die je niet mag maken wanneer je een nieuwe tv koopt. Ook achtergrondartikelen over specifieke producten doen het goed. Zo was er veel interesse in ons artikel waarin we de Sonos Beam met de Sonos Playbar vergelijken, en ook werd ons artikel over het gebruik van Philips Hue voor een optimale bioscoopervaring goed gelezen.

Een veelbesproken onderwerp op het gebied van oled-televisies is het risico van inbranden. Onze expert Eric ging een paar maanden terug op onderzoek uit en schreef een uitgebreid artikel over het probleem van inbranden op oled tv’s. Op het gebied van beeld schreven we ook een veelgelezen artikel over de zin en onzin van 8K Ultra HD, de volgende stap in resolutie. Natuurlijk draait homecinema niet alleen om beeld, ook audio is van groot belang. Zo keken we dit jaar naar de beschikbaar streamingdiensten en de audiokwaliteit ervan. Daarnaast besprak collega Jamie de mogelijkheden voor het optimaal instellen van je av-receiver.

Reviews

Als we kijken naar de vele reviews die we dit jaar geschreven hebben dan zien we dat vooral Philips hoog eindigt. Het van origine Nederlandse bedrijf heeft namelijk twee oled-modellen in de top van best gelezen reviews staan; de review van de OLED803 en de review van de OLED973. Ook andere oled tv-reviews doen het goed, waaronder de review van de LG E8-serie oled tv en de review van de Sony AF8-serie oled tv. Samsung vinden we wat verder naar beneden terug, maar opvallend genoeg is de meest gelezen review van de Koreaanse fabrikant niet van een QLED-model maar van de NU8000 lcd led tv-serie. Natuurlijk volgt vlak daaronder ook de review van de eerste QLED tv, de Q9-serie.

Op het gebied van audio steeds onze review van de Sonos Beam soundbar met kop en schouders boven de rest uit. Deze review werd tienduizenden keren gelezen. Dat soundbars nog altijd mateloos populair zijn blijkt wel uit de nummer 2 en nummer 3 van de top 3; de Denon Heos homecinema HS2 en de JBL Bar 5.1. De reviews van de Denon AVR-X8500H en de Marantz SR8012 zijn de best gelezen av-receiver reviews, terwijl de review van de Sony UBP-X700 de meestgelezen Blu-rayspeler review is.

Op naar 2019

We mogen terugkijken op een mooi jaar, met indrukwekkende vernieuwingen op het gebied van audio en video. De homecinema-markt staat verre van stil en dus hebben we weer hoge verwachtingen voor 2019. Wij kijken in ieder geval uit naar volgend jaar en gaan je hopelijk nog meer en gerichter voorzien van nieuws, achtergronden en reviews. Het team van Homecinema Magazine wenst je een fijne jaarwisseling!

Mocht je dieper in alles dat met home cinema te maken heeft willen duiken, neem dan onze reviews en tips en adviezen door.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter V
  30 december, 2018 om 11:29

  Ook in 2018 heel veel van jullie stukken gelezen. Hoewel ik besef dat ik kritisch (zuur) kan reageren op review’s vind ik homecinemamagazine een fijne en informatieve site. Wens jullie een fijne jaarwisseling.
  Mvg Peter.

  • Martijn Chel
   30 december, 2018 om 11:46

   Dat is alleen maar goed Peter. Laten we elkaar scherp houden. Kritische noten moeten geplaatst worden. Fijne jaarwisseling!

 2. Frans
  30 december, 2018 om 15:52

  Kritiek moet je kunnen leveren. Alleen bij HM word je niet gelijk verbannen als je wat negatief zegt. Verder een prima site op internet beter dan alle andere die ik kan vinden.
  Ga zo door met heel veel nuttig nieuws op dit gebied van home cinema audio enz.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.