Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bang & Olufsen lanceert nieuwe Beosound 1 en 2 met Google Assistant

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2018, 10:27 CategorieLuidsprekers

Bang & Olufsen kondigt de introductie aan van de van de nieuwe Beosound 1 en Beosound 2, voorzien van de Google Assistant. Beide speakers kunnen middels spraak bediend worden en beschikken over de bekende audioweergave van Bang & Olufsen.

Nieuwe Beosound 1 en Beosound 2

De iconische vorm van de Beosound 1 en Beosound 2 zweeft net boven het oppervlak, waardoor de bassen via de onderkant vrijkomen. De luidsprekers hebben volgens de fabrikant een ruimtelijk geluidsprofiel dankzij de neerwaarts geplaatste luidspreker-driver in de opengewerkte bovenkant, die het geluid via een akoestische lens gelijkmatig de ruimte in stuurt. Om ervoor te zorgen dat de Google Assistant de gesproken opdrachten door de muur van geluid daadwerkelijk hoort, hebben de geluidsingenieurs een echo-onderdrukkende technologie ontwikkeld en werden vijf microfoons in het aluminium van de luidspreker geïntegreerd die voortdurend analyseren welke geluiden van de luidspreker en welke van de consument afkomstig zijn.

De Beosound 1 en Beosound 2 zijn een ontwerp van Torsten Valeur van David Lewis Designers, waarbij hij zich liet leiden door de gedachte dat mensen op verschillende manieren omgaan met geluid. Zo werd de Beosound 1 ontworpen voor draagbaarheid en is daarom uitgerust met een geïntegreerde oplaadbare accu, terwijl de Beosound 2 op het stroomnet moet zijn aangesloten om u te kunnen laten genieten van het krachtige en superieure geluid. De zwarte bovenkant van composiet fungeert als minimalistisch bedieningspaneel, dat kan worden gedraaid om het volume te regelen. Dankzij de geïntegreerde sensoren weet de luidspreker uit welke richting je nadert en dat betekent dat je altijd in de juiste richting veegt om het volgende of vorige nummer af te spelen.

Naast de geïntegreerde Google Assistant heeft Bang & Olufsen eveneens vier ‘Favorieten’-knoppen aan de bovenkant van de luidsprekers toegevoegd waaraan verschillende taken kunnen worden toegewezen. Zo kunnen veelgebruikte commando’s, zoals het streamen van een radiozender, het afspelen van een favoriete muzieklijst, luisteren naar het weerbericht of kijken wat er voor die dag op de agenda staat, worden toegewezen aan één enkele knop. De knoppen zijn volledig content-onafhankelijk, wat betekent dat ze met alle Google Assistant compatibele apparaten en muziekdiensten functioneren.

Dankzij de integratie van Chromecast en Apple AirPlay 2 kunnen alle vooraanstaande muziekdiensten vanaf een smartphone naar de Beosound 1 en Beosound 2 worden gestreamd en kun je de muziek via een multiroom-installatie door het huis verspreiden. En dankzij de geïntegreerde Google Assistant bieden de luidsprekers een geavanceerde ‘smart speaker’-functionaliteit die je in staat stelt om de luidspreker en/of andere smart apparatuur in huis te bedienen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Beosound 1 en Beosound 2 met geïntegreerde Google Assistant zijn vanaf eind november, respectievelijk midden januari 2019 verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt respectievelijk 1.500 euro en 2.000 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.