Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube Originals worden vanaf 2019 gratis aangeboden (met reclame)

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2018, 9:44 CategorieStreamingdiensten

YouTube heeft laten weten dat de programma’s die vallen onder de Original-programmering vanaf 2019 gratis worden aangeboden, met reclame. Nu is het zo dat je een abonnement moet afsluiten voor deze content, maar over iets meer dan een jaar hoeft dat dus niet per se.

YouTube Originals straks gratis te zien

Heb je onlangs een abonnement genomen op YouTube Premium? Dan kun je nu al genieten van de Original-programma’s die worden aangeboden voor de videostreamingdienst. Echter, vanaf volgend jaar zal de website alle betaalde content gratis gaan aanbieden. Als 2020 is aangebroken dan zal alle betaalde content gratis kunnen worden bekeken, schrijft Vanity Fair. Helemaal gratis is het natuurlijk niet, want de video’s zullen dan wel reclame gaan bevatten. Je betaalt dus niet met je geld, maar wederom met je informatie.

Wanneer de advertenties worden weergeven is nog niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk gebeurt dit op eenzelfde manier als nu al gebeurt tijdens het bekijken van video’s: voor of na de video en in veel gevallen ook een aantal keer tijdens de video. Zo heeft YouTube een nieuwe mogelijkheid adverteerders aan te trekken, terwijl gebruikers dus geen geld hoeven te betalen voor de Premium-series. Echter, houd je het abonnement aan, dan krijg je de Originals-content eerder te zien en natuurlijk geheel vrij van advertenties.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.