Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Victrola platenspelers en vintage apparatuur nu ook in Europa verkrijgbaar

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2018, 12:13 CategorieNieuws

Victrola, de Amerikaanse fabrikant van draaitafels en nostalgische elektronica in de stijl van merken zoals Ruark en Tivoli, is per vandaag ook officieel in Europa te vinden. Exertis verzorgt de distributie in de Benelux.

Victrola werd oorspronkelijk geproduceerd door de Victor Talking Machine Company in Camden, New Jersey in 1906, en bloeide op dankzij opvallende, kwalitatieve producten. Na een lange onderbreking in haar geschiedenis staat het merk Victrola naar eigen zeggen vandaag de dag weer voor dezelfde kwaliteit en kernwaarden als 112 jaar geleden. Het motto? De best ontworpen draaitafels en platenspelers van de hoogste kwaliteit ter wereld ontwerpen, ontwikkelen, en voor een betaalbare prijs op de markt brengen. In een markt waar nog altijd veel ruimte is voor vinyl en diverse merken met vintage apparaten een publiek vinden, is het niet ondenkbaar dat Victrola ook een plekje kan veroveren.

Corey Lieblein, de CEO en oprichter van Innovative Technology (de moedermaatschappij van Victrola), zegt daar zelf het volgende over: “Victrola is eigenlijk een manier van leven. Victrola steunt een unieke designfilosofie met als doel om onze fantastische producten in het hart van de huizen van gebruikers te plaatsen, als een unieke vorm van geluidsapparatuur en een prachtig décorstuk. Tegenwoordig mixen we design en technologie om authentieke, harmonieuze, functionele producten te creëren. Met deze Europese uitbreiding zullen we dit concept demonstreren en de Europese audiomarkt een boost geven.”

Victrola Empire Music Centre

Eén van de producten die bij de Europese introductie gelanceerd wordt, is het Empire Music Centre – een zes-in-één systeem met een prachtige jaren vijftig-uitstraling. Het systeem bevat een draaitafel met drie snelheden (33 1/3, 45 en 78 RPM), Bluetooth, een cd-speler, een cassettespeler, een FM radio en een aux-ingang. Je kunt gebruikmaken van de ingebouwde stereospeakers of een bestaande set aansluiten op het Empire Music Centre met behulp van de RCA stereo-uitgang. De adviesprijs is 199,99 euro.

Victrola Broadway

Ook bovenstaande Broadway Clock Stereo collectie wordt deze maand gelanceerd. De Broadway Clock Stereo is een radio en wekker met alarm/snooze-functie, maar streamt ook je muziek via Spotify en heeft tevens een ingebouwd laadplatform zodat je draadloos je telefoon op kan laden. Adviesprijs 79,99 euro.

Victrola wordt door Exertis via Amacom, The Amazing Company, gedistribueerd door de gehele Benelux en wordt vandaag gelanceerd bij de MediaMarkt en op Bol.com.

  • Delen:

Reacties

  1. Yah
    27 november, 2018 om 13:36

    Ik zou er uit de buurt blijven. Negatieve reviews op amazon zijn om te huilen. Ik zou niets liever willen dan een zoals beschreven degelijk duurzaam ouderwets platenspeler met goed geluid voor het geld, maar dit is overduidelijk rotzooi.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.