Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony-patent hint naar PlayStation 4-controller met touchscreen

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2018, 10:16 CategorieGaming

Er is een patent van Sony opgedoken die hint naar een PlayStation 4-controller zonder touchpad, maar met een volledig touchscreen. Zo’n touchscreen kan delen van de game naar de controller brengen, waardoor er meer ruimte zal zijn voor de presentatie van zo’n spel.

PlayStation 4-controller met touchscreen te zien in patent

Deze week is er een patent opgedoken van Sony waarin een PlayStation 4-controller met een klein touchscreen wordt beschreven. De huidige PS4-controller heeft al een touchpad waarmee verschillende dingen mogelijk zijn, maar zo’n schermpje in een controller kan daadwerkelijk menu’s en andere elementen overnemen, waardoor er meer ruimte overblijft voor het spel zelf op het grote scherm. En aangezien het een touchscreen is, kunnen spelen ook de interactie aangaan en bijvoorbeeld een inventory in een game beheren.

Het idee van een scherm in een controller is niet nieuw. Nintendo bracht bijvoorbeeld de Wii U uit met een gigantische GamePad, met daarin een 6,2″-touchscreen. Ook Sega was z’n tijd al ver vooruit toen het bedrijf de Dreamcast lanceerde (dit geldt als algemene statement voor de console) met een controller waar gamers een speciale accessoire in konden klikken met daarop een klein schermpje. Voor nu is het nog even afwachten wat Sony van plan is en daadwerkelijk zal aankondigen — maar het idee is in elk geval interessant te noemen.

Op Homecinema Magazine maken we ook ongeveer elke twee maanden een overzicht van de beste games die je kunt spelen op dit moment. Hier tref je deel 8 aan. Vergeet ook niet de review van de PlayStation 4 Pro te lezen. Ons volgende overzicht verschijnt eind december met onder meer Red Dead Redemption 2 en Hitman 2.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.