Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung ‘The Window’ wordt mogelijk een transparante televisie

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2018, 10:56 CategorieOled tv's

Samsung heeft het merk ‘The Window’ geregistreerd en volgens bronnen van BusinessKorea verwijst dit naar een transparante televisie die tijdens CES 2019 in januari getoond moet worden.

CES 2019 gaat begin januari van start in Las Vegas, en zoals elk jaar wordt deze beurs aangegrepen om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tv te tonen. We zien dan ook al jaren prototypen terug die gebruikmaken van vernieuwende technieken, waaronder ook transparante schermen.

Samsung lijkt nu echter verder te kijken dan alleen een prototype. Volgens de BusinessKorea werkt de Koreaanse fabrikant namelijk aan een transparante televisie die aan de line-up toegevoegd moet worden. Het model zou de naam ‘The Window’ moeten krijgen en volledig transparant zijn wanneer hij is uitgeschakeld. Of het scherm gebruikmaakt van de lcd- of oled-techniek is nog niet duidelijk. De kans is groot dat het om de oled-techniek gaat omdat hiermee ook in donkere ruimten een beeld getoond kan worden. De lcd-techniek gebruikt namelijk het licht in de omgeving als achtergrondverlichting, terwijl de oled-techniek bestaat uit pixels die zelf licht geven.

Daarnaast zou Samsung tijdens CES verschillende verbeteringen van huidige technieken tonen. Zo heeft de fabrikant ook de termen ‘Q Wide View’ en ‘Q Wide Angle’ geregistreerd. Beide termen verwijzen naar televisies van het bedrijf, die volgend jaar mogelijk voorzien zijn van nog wijdere kijkhoeken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.