Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

’s Werelds eerste 8K Ultra HD tv-kanaal wordt deze week gelanceerd

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2018, 14:46 CategorieDigitale tv

Of we er als consument al aantoe zijn is de vraag, maar fabrikanten en tv-providers willen maar al te graag met de volgende revolutie op het gebied van resolutie aan de slag. 8K Ultra HD tv’s zijn al te koop en ook het eerste officiële 8K Ultra HD tv-kanaal staat op het punt van lancering.

Het Japanse NHK, een omroep die vaker het voortouw neemt op het gebied van tv-innovatie, start op 1 december ’s werelds eerste 8K tv-kanaal. Dit kanaal zal films, NASA-content, concerten en meer in 8K Ultra HD uitzenden. Sinds 1995 werkt NHK al aan de ontwikkeling van 8K, met als doel om de Olympische Spelen van 2020 in de hoge resolutie uit te zenden.

Op de lanceerdatum, 1 december brengt NHK 8K-content van NASA op tv, waaronder beelden van de aarde die vanuit het International Space Station geschoten zijn. Daarnaast wordt Stanley Kubrick’s 2001: A Space Odyssey in een geremasterde 8K-versie uitgezonden. Deze versie is vanuit de 70mm film gemaakt, in samenwerking met Warner Bros.

Nu zou je wellicht zeggen dat dit interessant is voor diegenen met een 8K-televisie van Samsung of Sharp, maar helaas zijn die toestellen niet compatibel met het 8K/60 videoformaat dat NHK gebruikt. Deze toestellen gaan tot maximaal 8K/30. In de toekomst wil NHK zelfs overstappen naar 8K/120 HDR. Overigens zijn de nieuwste 8K tv’s niet eens voorzien van HDMI 2.1, wat voor optimale doorgifte ook noodzakelijk is. Er is dus nog een lange weg te gaan.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    27 november, 2018 om 18:47

    We zijn nog niet eens hier op 4 k bezig laat staan zien, ja alleen op uhd disks. En OLED tv b letter kun je niet in Holland. 8 k laat maar

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.