Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Review: Loewe Bild 3.55 – 55-inch oled televisie

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2018, 10:14 CategorieOled tv reviews

Loewe heeft ondertussen een zeer uitgebreid aanbod OLED-modellen. Van de indrukwekkende Bild 9 met zijn unieke Bodo Sperlein design tot de Bild 2 biedt Loewe nu niet minder dan zes keuzes (Bild 9, 7, 5, 4, 3 en 2). De Bild 3.55 OLED, ook beschikbaar in 65 inch, is uitgerust met een dubbele tv-tuner en een soundbar, en uiteraard oled-beeldkwaliteit, een fijne combinatie zo lijkt het ons.

Loewe Bild 3.55 oled – specificaties

 • Wat: Ultra HD oled-tv
 • Schermformaat: 55 inch (139 cm), vlak
 • Aansluitingen: 4x HDMI (1xARC 4x v2.0a (1x full bandwidth), 1x component video/scart/vga , 1x stereo minijack uit, 1x coaxiaal digitaal uit, 3x USB (1x 3.0), 1x hoofdtelefoon, 3x antenne, Bluetooth (bron, luidspreker, keyboard)
 • Extra’s: HDR10, Dolby Vision, HLG, WiFi (802.11n) ingebouwd, Loewe Assist+, USB/DLNA-mediaspeler, dubbele DVB-T2/C/S2, dubbel CI+-slot, Multiroom (Client/server),  soundbar
 • Afmetingen: 1.230 x 792 x 270 mm (incl. voet)
 • Gewicht: 20,6 kg (excl. voet)
 • Verbruik: 148 / 0,5 watt (Energielabel B)
 • Adviesprijs: 2.799 euro

Loewe Bild 3.55 oled – design

Ook in de Bild 3 blijft de premium design aanpak van Loewe duidelijk zichtbaar. Het toestel is piekfijn afgewerkt, en er is gekozen voor hoogwaardige materialen. Het ultradunne oled-paneel is (net als bij de andere fabrikanten) voorzien van een metalen rug die aan de zijkant naadloos rond het scherm buigt. De soundbar onderaan het scherm heeft in het midden het herkenbare ‘Loewe oog’. Het toestel is verkrijgbaar in grafietgrijs of lichtgrijs afwerkingen.

De bijgeleverde tafelstand is een knappe, volledig metalen voetplaat. Dit is overigens een draaivoet, met een lichte hand draai je het toestel naar links of rechts, een feature die we helaas nog nauwelijks terug vinden bij andere fabrikanten. De nek is bijzonder robust en het geheel voelt geruststellend stevig aan.

Loewe biedt ook optionele alternatieven voor de opstelling. Er is een vrijstaande vloerstand, of verschillende maten van een Spectral Rack, waarmee je dus in een keer ook een meubel in huis haalt. Wandmontage is uiteraard ook mogelijk, en Loewe biedt zelf drie verschillende wandbeugels.

Aansluitingen

Het toestel is voorzien van vier HDMI-aansluitingen (twee achteraan en twee opzij), die allemaal HDMI 2.0 gebruiken, maar voor je Ultra HD HDR bronnen gebruik je best HDMI 4, vermits enkel die aansluiting de volledige bandbreedte biedt voor de beste HDR-kwaliteit. Achteraan vinden we verder een USB 3.0-aansluiting, drie antenne-aansluitingen, de netwerkaansluiting en de coaxiaal digitale audio-uitgang. Vermits een aantal soundbars enkel een optische digitale ingang hebben, is dat een punt van aandacht.

Aan de zijkant vinden we verder twee USB-aansluitingen, de av-uitgang, een stereo minjack uitgang en hoofdtelefoon uitgang. Er is ook een rs-232c verbinding voorzien voor automatisatie. De zijaansluitingen gaan verscholen achter een klapluik dat magnetisch dichtgehouden wordt. De Bild 3 beschikt ook over bluetooth, en niet enkel voor een draadloos toetsenbord en muis, of hoofdtelefoon. Je kunt namelijk ook audio streamen van je smartphone of tablet naar de televisie via Bluetooth.

Loewe Bild 3.55 oled – gebruiksgemak

Loewe’s instellingen pas je op twee manieren aan. Wie op de menu toets drukt, krijgt afhankelijk van welke bron je bekijkt/beluistert een specifiek menu aan de rechterzijde van het scherm. Onder  andere beeld- en geluidsinstellingen kan je vaak aanpassen via deze weg. Wil je de volledige menu’s dan ga je onderaan in dat optiemenu naar ‘Verdere instellingen’. Of je kan er in een stap naartoe door de menu toets lang ingedrukt te houden.

De volledige menu’s verschijnen aan de linkerkant van het scherm. Zodra je een instelling selecteert ontvouwt er zich een tweede kolom met opties. De navigatie verloopt vlot, en je krijgt bij elke instelling voldoende uitleg, waardoor je op een geïnformeerde manier wijzigingen kunt maken.

Deze menustructuur heeft een nadeel. De waarde van elke instelling is verborgen, je moet nogmaals op de instelling klikken om de waarde te zien. Daardoor verlies je makkelijk het overzicht, en is het wat extra klikwerk om na te gaan of een bepaalde instelling al dan niet veranderd is.

Afstandsbediening

De Loewe-remote is al heel wat jaren nauwelijks veranderd. Zijn gesatineerd metalen afwerking geeft hem een erg luxueus uiterlijk. Hij ligt uitstekend in de hand en voelt erg fijn aan in gebruik. De ietwat kleine toetsen storen niet echt omdat ze ruim uit elkaar liggen. De kans dat je per ongeluk een foute toets in drukt is vrij klein. De layout is goed, met onderaan een aparte set afspeeltoetsen. Enkel de ‘Back’ toets verdient een betere (wat meer prominente) plaats, nu staat hij enigszins verloren tussen drie andere toetsen.

De afstandsbediening kan ook ingezet worden als universele remote, iets wat duidelijk zichtbaar is door de selectie-toetsen bovenaan. Dat gebeurt niet echter niet automatisch. De functies die je wenst te gebruiken moet je ‘aanleren’ aan de Loewe-remote met behulp van de remote die je wenst te vervangen.

Loewe Bild 3.55 oled – features

Smart tv-platform

Loewe’s smart tv-platform gaat onder de naam Assist+. Het Home-scherm dekt het volledige scherm, en geeft je duidelijk en eenvoudig toegang tot alle functies (TV, opnames, bronnen en apps), en alle instellingen. Op het Home scherm kan je apps, en live tv-kanalen bij elkaar brengen (door ze als favoriet te markeren met de ‘ster’ knop) zodat je snel je favoriete activiteiten opstart.

Smart functies

Het app-aanbod is redelijk uitgebreid, maar net zoals we al vast stelden bij de Bild 5 zijn er een paar opvallende afwezigen. Een native Netflix-app blijft uit, volgens Loewe weigert Netflix het platform te certificeren omdat Loewe een te kleine speler is op de markt. Loewe heeft daarom de web-interface van Netflix beschikbaar gemaakt. Dat is een mooie geste, maar het blijft het web-toepassing. Met andere woorden, je moet de cursor op het scherm bewegen met de pijltjestoetsen van de remote (tenzij je uiteraard een draadloze muis aansluit). Dat is verdraaid onhandig. Bovendien is de web-interface van Netflix beperkt tot Full HD resolutie, je ziet dus geen Ultra HD, noch HDR.

Op de YouTube en Amazon Prime Video app is dan weer geen HDR beschikbaar (voor die laatste moet je tijdens het instellen Duitslands als land kiezen, anders verschijnt hij niet in de app-store). Als muziekdienst is Deezer en Tidal beschikbaar, en een deel van Nederlandse catch-up tv-diensten is (NPO en Uitzending Gemist) aanwezig. Wie zijn tv als kunstkader wilt gebruiken, kan Lumas opstarten en kiezen uit verschillende thema’s.

De Bild 3 beschikt niet over een ingebouwde harde schijf, zoals de Bild 5. Je kunt wel nog steeds opnemen naar een externe USB harde schijf. De Bild 3 is bovendien uitgerust met een volledige set tuners, én met een dubbele CI+-slot. Met twee dergelijke kaarten kan je dus kijken en tegelijk een ander kanaal opnemen.

De videospeler levert geen perfecte resultaten. Hij speelt wel onze Dolby Vision, HDR10 en HLG bestanden, maar sommige Ultra HD (SDR) bestanden weigert hij. Ondertitels (zowel interne in mkv, als externe) ontbreken. De audiospeler doet het wel uitstekend, die ondersteunt al onze testformaten inclusief flac en alac.

Een erg handige energiebesparende feature is de getimede snelstartmodus. Je kunt tot drie periodes specificeren waarin het toestel zich in snelstartmodus bevindt. Zo bespaar je op andere momenten van de dag energie, terwijl je bijvoorbeeld ’s avonds de tv snel kunt aan zetten.

Loewe Bild 3.55 oled – Beeldkwaliteit

De Loewe Bild 3 is geïntroduceerd in 2017, en hij gebruikt een LG Display 2017 OLED panel. Het verschil met de 2018 panels is zoals we al verschillende malen benadrukten beperkt (de nieuwste panelen zijn ongeveer 10% helderder, een erg kleine verbetering).

Loewe liet ons weten dat dit toch een 2018 LG paneel is, maar dat betekent dat het wel degelijk verschilt van andere panelen op de markt (die herkenbaar zijn aan het kleine voetje aan de groene subpixel). Zodra we daar meer info over hebben komen we hierop terug.

Belangrijkste instellingen

In ons artikel over het professioneel kalibreren van een tv lees je alles over de mogelijkheden om met een professional tot de beste beeldinstellingen te komen. Wil je zelf aan de slag gaan, neem dan onze home cinema informatiegids door. Hier vind je een uitleg over de belangrijkste beeldinstellingen en tips voor het instellen van je tv. Met de basisinstellingen zijn we tot onderstaande settings gekomen voor deze tv.

Beeld Beeld Andere…
Beeldmodus: Personal Mode

Contrast: 12
Helderheid: 10
Kleurintensiteit: 10
Image Active+: Uit
Beeldformaat: 16:9 PC
Autom Beeldformaat: Uit

Kleurtemperatuur: Zacht
Scherpte: 0 of 1
Autom. Dimmen: Uit /aan
Filmafvlakking (DMM): zacht/gemiddeld
Digitale Ruisonderdrukking: Uit/zacht*
Huidskleurtoon: 0
Gamma Helderheidscorrectie: 0-15
Deblockingfilter: Uit/aan*

Uitleg belangrijkste instellingen;

 • De meest correcte preset is de Bioscoop-mode, pas die aan met de bovenstaande suggesties
 • Contrast bepaalt de maximale witwaarde van het beeld. De standaard 12 is vrij helder en je laat dan best Automatisch dimmen geactiveerd. Laat het zakken naar 10 voor gebruik zonder lichtsensor.
 • Beeldformaat 16:9 PC heeft op zich niets met computers te maken, maar garandeert dat je het volledige beeld toont, zonder de randen weg te snijden.
 • Filmafvlakking (DMM) is de instelling voor motion compensation. Puristen zetten ze uit, maar dan verlies je wat detail. De zacht en gemiddeld instellingen geven goede resultaten.
 • Digitale ruisonderdrukking/Deblockingfilter: kan je activeren naar smaak bij bronnen met ruis of als je iets meer scherpte wenst.
 • Gamma Helderheidscorrectie: de Loewe staat standaard ingesteld op een gamma van 2,4. Wie veel bij daglicht kijkt, kan deze waarde optrekken naar 10 om meer een gamma van 2,2 te benaderen.

Algemene beeldeigenschappen en beeldverwerking

De meest correcte beeldpreset is ‘Bioscoop mode’. Deze Loewe levert beeldprestaties die nauw aansluiten bij de Bild 5, wat betekent dat je prima resultaten mag verwachten. Het toestel detecteert correct alle film-en videoframerates, zelfs de wat exotische, zodat je gespaard blijft van moiré-effecten en gekartelde randen. Enkel in sommige gevallen duurt het een of twee secondes voor het toestel de juiste framerate vindt. De ruisonderdrukking is vrij sterk, en we adviseren om enkel de laagste stand (‘zacht’) te gebruiken. Het deblockingfilter werkt compressieruis (blokvorming) redelijk weg.

Let op met het gebruik van de scherpte-instelling. Het verschil tussen stand 1 en 2 is duidelijk zichtbaar, en hogere instellingen resulteerden in vals detail. Zelfs in stand 2 gaat de Loewe soms te enthousiast te werk, en het is dan aan te raden om de ruisonderdrukking geactiveerd te laten om te vermijden dat ook ruis wordt aangescherpt. Scherpte 1 leek ons de veiligste keuze. Contrastverbetering zit in Loewe’s Image Active+, en alhoewel je er bij veel omgevingslicht kunt voor opteren om de laagste stand te gebruiken, heeft het OLED-paneel eigenlijk geen behoefte aan verbeterd contrast.

We weten dat oled wat bewegingsscherpte verbergt in actiescènes, maar met ‘Filmafvlakking (DMM)’ in de ‘zacht’ stand krijg je heel wat extra detail. Voor vloeiende panbeelden kan je naar de ‘gemiddeld’ stand gaan, de beeldartefacten eigen aan motion interpolation blijven dan aanvaardbaar.

Loewe levert erg weinig mogelijkheden om het beeld te kalibreren, maar dat bleek op de Bild 3 alvast niet noodzakelijk. De grijsschaal is perfect neutraal, met de juiste kleurtemperatuur. De bioscoop mode gebruikt een gamma van 2,4 en verbergt een tikje zwartdetail (maar wel minder dan de Panasonic). Dat is zelden een probleem, maar wie de neiging voelt om aan de ‘Helderheid’ instelling te sleutelen moeten we tegen houden. De stappen zijn zo groot dat je zelfs met één stap hoger (11) het zwart al iets te licht maakt. Wil je iets meer schaduwdetail, trek dan de gamma-helderheidscorrectie op naar 10, dat levert een gammacurve met coëfficiënt 2,2 en maakt het beeld wat lichter. De kalibratie is verder uitstekend, met een erg mooie kleurweergave en natuurgetrouwe huidskleuren.

HDR

De maximale piekluminantie van de Bild 3 komt uit op ongeveer 676 nits (op een 10% venster, bij 2% kan hij 783 nits halen).  Na geruime tijd daalt de piekluminantie naar 130 nits. Op een volledig wit beeld haalt de Bild 3 een goede 151 nits, een zeer goed resultaat. Kleurprestaties zijn identiek aan andere OLED-modellen met een DCI-P3 bereik van 98% en Rec.2020 bereik van 71%.

De Loewe levert een goede  kalibratie in HDR, de best  beeldmode is HDR10 Dark. De helderheidscurve volgt vrij goed het gewenste verloop, maar maakt de beelden een tikje helderder, zeker in het bereik tussen 10 en 200 nits.  De tv kijkt ook netjes naar de metadata, en toont alle witdetail, maar dat kan natuurlijk een donkerder beeld tot gevolg hebben. Als de metadata bijvoorbeeld 4000 nits als maximum geeft worden de middentonen aanzienlijk doffer.

De HDR10 Bright preset is een mogelijke keuze bij veel omgevingslicht, maar hij maakt het beeld aanzienlijk helderder. De Loewe Bild 3 ondersteunt HDR10, HLG en Dolby Vision.

Reflecties en kijkhoeken

Uitstekende kijkhoeken en een degelijke anti-reflectiefilm zijn we ondertussen gewend op oled-panelen. Ook op de Loewe geniet je daar van.

Gaming

In de gewone beeldmodes meten we een hoge lag van 106 ms. In de game-mode zakt de lag naar 40 ms wat een goed speelbaar resultaat is, maar voor sommige kritische gamers misschien wat veel.

Loewe Bild 3.55 oled – Audiokwaliteit

De soundbar onderaan de Bild 3 is iets eenvoudiger dan bij de Bild 5, maar het belangrijkste verschil is dat de Bild 3 niet uitgerust is met een ingebouwde multichannel decoder en Digital Audiolink.  Toch zijn we nog meer dan tevreden over de audioprestaties. De soundbar geeft een mooie, krachtige audioweergave met een onverwacht indrukwekkende portie bas. Zelfs bij wat hogere volumes blijven de prestaties erg goed. De tv is uitgerust met Bluetooth streaming, het is dus perfect mogelijk om je (streaming)muziek van je smartphone op de Bild 3 te beluisteren.

Recent werd het Loewe platform ook uitgerust met Mimi Defined geluidstechnologie. Daarmee kan je het geluid aanpassen op basis van beperkingen in je gehoor. Voorlopig is het enkel mogelijk om profielen te maken op basis van je geboortejaar, of op basis van het decennium waarin je geboren werd. Mimi gebruikt meer dan een miljoen verzamelde gehoortesten om die profielen aan te maken. Tegen het jaareinde wordt het ook mogelijk om een profiel te maken specifiek voor jouw gehoor. Je gebruikt dan een smartphone app en hoofdtelefoon om je gehoor te testen.

De Mimi-profielen geven een duidelijke verbetering van weergave in midden en hoge tonen, en brengen zo heel wat detail uit de audio naar voren. Mimi is eenvoudig te activeren via de optiemenu’s en je kunt ook de sterkte van het effect instellen.

Review-apparatuur

Voor de lag-meting gebruiken we een Leo Bodnar Display lag meter.Voor alle andere metingen vertrouwen we op een Spectracal C6 HDR2000 Colorimeter, Xrite i1 Pro spectrophotometer, een VideoForge Pro patroongenerator, en de Spectracal Calman for Business software. Om eventuele HDR-problemen te analyseren gebruiken we een HDFury Vertex.

Loewe Bild 3.55 oled – Conclusie

De Loewe Bild 3 is een knappe, strak afgewerkte oled-tv, met niet veel maar toch een aantal zwakke punten. Het toestel heeft zeer beperkte kalibratiemogelijkheden, maar dat is voor weinig mensen een beletsel, zeker aangezien de kalibratie uit de fabriek zeer goed is. Een iets lastigere handicap zijn de beperkingen op de streamingdiensten. Die leveren geen HDR (en voor Netflix ook geen Ultra HD). Gezien ook de mediaspeler maar matig scoort, lijkt het beste pad om er een goede Ultra HD Blu-ray-speler aan te hangen die wel de gewenste mogelijkheden biedt, of je kunt gaan voor een goedkopere Chromecast Ultra HD of zelfs een game console aansluiten. En dan is er het prijskaartje, Duitse kwaliteit (en design) kost je duidelijk een beetje extra (maar niet veel). Met zijn prijs zit hij boven een Philips 55OLED903 of de Panasonic TX-55FZ950, maar onder de Sony 55AF9 of LG OLED55E8 (op basis van listprice op het moment van review in elk geval).

De Loewe Bild 3 pakt wel uit met een aantal sterke punten. Klasse afwerking, en een mooie draaivoet bijvoorbeeld, en goede uitrusting met dubbele tuner en dubbel CI+-slot. Bluetooth streaming vanop je smartphone naar de prima soundbar is een leuke extraatje, zeker aangezien je erg goede audiokwaliteit krijgt. Het oled-scherm levert uitstekende beeldkwaliteit, met goede beeldverwerking, prima zwartdetail, en levendige maar natuurlijke kleuren. Voor HDR is hij naast HDR10 en HLG uitgerust met Dolby Vision. Kortom, een erg mooi pakket beeld en geluid, en dus een fijne keuze voor je thuisbioscoop.

Minpunten

 • Geen HDR –streaming via smart tv
 • Weinig kalibratiemogelijkheden
 • Netflix alleen in HD

Pluspunten

 • Dolby Vision
 • Beeldverwerking
 • Kleurweergave en contrast
 • Dubbele tuner met dubbel CI+-slot, Bluetooth streaming
 • Mooie afwerking met draaivoet
Homecinema Magazine
Beoordeling
9.010Eric Beeckmansproduct


€ 2.799,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Reacties

 1. Peter v
  15 november, 2018 om 14:55

  Een tv die via stremming geen HDR levert met een zwakke mediaspeler en als klap op de vuurpijl Netflix zonder ultra HD en HDR krijgt hier gewoon een 9. Bij de minpunten word niet eens vermeld dat Netflix alleen in HD is. Nee wat maakt het ook uit dat je op je nieuwe premium 4K Oled Netflix alleen in HD kan kijken. Wanneer bovenstaande punten wel in orde zou zijn geweest had deze tv een 13 gekregen neem ik aan. Mvg Peter v.

  • Martijn Chel
   15 november, 2018 om 22:12

   Goedenavond Peter,

   Naar aanleiding van je reactie en gesprekken op de redactie hebben we nog eens gediscussieerd over de beoordeling, hoe wij beoordelen en welk gewicht we aan bepaalde punten hangen. Er zit namelijk wel een reden achter. De conclusie, en het eindresultaat, van deze review is met name gebaseerd op onderdelen die in de basis goed moeten zitten voor een hoge score, en waar je als consument met een relatief kleine aanpassing geen positieve invloed op kunt uitoefenen. Eenvoudiger gezegd; aan een matige beeldkwaliteit, een slechte geluidskwaliteit of een tegenvallend design kun je niets tot weinig doen als gebruiker. Dat zijn voor ons dus basiselementen die het meeste gewicht dragen. Smart tv en daarbij horende apps van o.a. Netflix (en de mogelijkheden daarvan) zijn absoluut belangrijk en moeten meegenomen worden in een eindoordeel, maar we hangen er minder gewicht aan om twee redenen; ten eerste is het een functie en (in ieder geval voor velen) geen basisfunctie, maar belangrijker nog; het (in dit geval het ontbreken van) is iets dat je als consument relatief eenvoudig kunt omzeilen door bijvoorbeeld een Chromecast Ultra HD aan te sluiten, of een gameconsole, of een Ultra HD Blu-ray-speler, iets dat veel mensen ook al in huis hebben. Ik snap echter je punt zeker, en benoemen moeten we (en doen) we zeker. Hoe het echter drukt op het cijfer is een keuze die Eric gemaakt heeft en waar we als redactie achterstaan. Of het nu een 8,5 (wat de aftrek van dit minpunt zou zijn) of een 9 is, ik denk niet dat dat een groot verschil maakt. Het is immers qua basisfunctionaliteit een zeer goede tv. Het gaat er echter wel om dat de conclusie compleet is en dat de plus- en minpunten compleet zijn (ik heb wel specifiek het Netflix-punt nog toegevoegd). Dat is het belangrijkste in mijn optiek, en dat is ook wat in deze review het geval is.

 2. Frans
  17 november, 2018 om 15:55

  hallo Peter,
  wat een tv betreft is voor mij enkel de beeldkwaliteit van belang(alle aspecten ervan natuurlijk). maar dat smartgedoe is volgens mij enkel van belang voor computerfanaten.
  mvg,
  frans callebaut

 3. Frans Callebaut
  01 december, 2018 om 15:31

  hallo,
  wanneer ik een dvd afspeel met beeldruis dan maakt het geen verschil of ik de beeldruisonderdrukking uit zet of in de hoogste stand zet. de ruis blijft aanwezig. wat kan de oorzaak hiervan zijn ?
  mvg,
  frans callebaut

  • Maarten
   13 november, 2019 om 7:46

   Dat zit in de film, is geen ruis maar zoals de maker bedoelt heeft.
   Zoek maar eens de film 300 op.

 4. Rob van Wegberg
  12 november, 2019 om 18:35

  Loewe heeft een slechte service, is laks en langzaam met oplossingen.
  Al 2 schermen van dit merk hebben net buiten de extra garantieperiode de geest gegeven.
  Mijn derde, een oled heeft al diverse geluidsproblemen, beeld met lichtpunten gehad en tot overmaat van ramp inbrandingen. (tv is net c.a 1 jaar oud)
  Geluidsproblemen en beeld zijn na ruim 10 weken ogenschijnlijk opgelost door het plaatsen van 2 keer een andere module. Ik zie echter momenteel nog regelmatig lichtpunten…..
  Van het inbranden geeft de firma Loewe aan, dat het mijn eigenschuld is.
  Begin volgend jaar gaat mijn Loewe miskoop vervangen worden door een gerenomeerd merk met een bettere service. Nooit en te nimmer meer Loewe…….

  • Maarten
   13 november, 2019 om 7:48

   Wat is de reden van uw inbranden dan?
   Ik ben wel benieuwd. Is vrijwel onmogelijk tegenwoordig tenzei je het als een computer beeldscherm gebruikt met statische beelden.

   • Rob
    14 november, 2019 om 18:25

    Maarten,

    Loewe geeft aan dat het mijn eigen schuld is, omdat ik wellicht met de DVD speler os met een game het beeld te lang stil hen gezet.
    Nou, ik speel geen games en met dit scherm nog nooit de DVD speler gebruikt.
    Je ziet gewoon logo’s op het scherm, in het midden een donkere plek en onderaan over de gehele lengte. Je ziet het vooral met geel, groen, rood, paars…..beeld.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.