Panasonic 2018 tv’s ondersteunen nu Google Assistant en Amazon Alexa

01 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-smart-tv

Panasonic is deze week begonnen met de uitrol van een nieuwe firmware-update voor zijn 2018-televisies. De update brengt onder meer de langverwachte ondersteuning voor de spraakassistenten van Google en Amazon.

Firmware-versie 3.074 wordt sinds begin deze week uitgerold en geeft gebruikers toegang tot de Google Assistant en tot Amazon Alexa, beiden spraakassistenten. Dankzij deze integratie kun je de televisie middels spraak bedienen. Echter, hiervoor is wel een compatibele speaker nodig aangezien de tv’s zelf niet over een microfoon beschikken.

De update is beschikbaar voor de FZW804 (FZ800) en FZW954 (FZ950) oled tv’s, plus alle FX (FXW) lcd-modellen van Panasonic. De update kan via WiFi automatisch gedownload worden, of je kunt een usb-stick gebruiken om de update via de website van Panasonic te downloaden. Panasonic heeft nog geen lijst met compatibele spraakcommando’s gepubliceerd maar de kans is groot dat je met simpele opdrachten onder meer van kanaal of input kunt wijzigen, het volume kunt aanpassen en de tv in of uit kunt schakelen.

Voor Nederlandse en Belgische gebruikers geldt daarbij waarschijnlijk dat de Google Assistant direct werkt, maar dat voor Amazon Alexa de UK of DE regio ingeschakeld moet worden. Dit komt doordat Alexa nog niet officieel in de Benelux beschikbaar is.

Lees meer over het gebruik van spraakassistenten.

Reacties (0)