Netflix start goedkoper mobiel abonnement in sommige landen

15 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
netflix-oneplus

Netflix start in sommige landen met een goedkoper mobiel abonnement. Hiermee heb je enkel toegang tot de streamingdienst met de smartphone. De uitrol begint in Maleisië, waar gebruikers voor de helft van een basisabonnement via de smartphone kunnen kijken.

Netflix voert in sommige landen een goedkoper mobiel abonnement in. Hiermee kunnen klanten de streamingdienst enkel via de smartphone bekijken. Het voordeel hiervan is dat de kosten voor een maandelijks abonnement de helft lager zijn, maar je zult wel concessies qua beeldkwaliteit moeten doen.

Maleisië is als eerste land aan de beurt voor een goedkoper mobiel abonnement, zo meldt The Star Online. Voor 17 Maleise Ringgit ( ongeveer 3,60 euro) krijg je via de smartphone toegang tot de streamingdienst, de helft goedkoper dan het normale basisabonnement voor 33 Maleise Ringgit (ongeveer 6,95 euro). Concessies zullen ze echter wel moeten doen, want het mobiele abonnement biedt enkel beelden in SD aan en enkel één stream tegelijk. Wie ook op tv of laptop wilt kijken zal in Maleisië toch minimaal het basisabonnement moeten nemen om in HD te kunnen kijken en op meerdere schermen tegelijk.

Mobiel abonnement ook naar Nederland?

In veel Aziatische landen, zoals in Maleisië, is het kijken naar Netflix via de smartphone de gemakkelijkste (en soms ook de enige) manier om naar de streamingdienst te kijken. Daarnaast ligt het gemiddelde inkomen daar natuurlijk veel lager dan bij ons. In Nederland hebben we de keuze uit een Basisabonnement, Standaard abonnement en een premium abonnement. Of we ook in Nederland op termijn de beschikking krijgen over mobiele abonnementen is op dit moment niet bekend.

Reacties (0)