Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix start goedkoper mobiel abonnement in sommige landen

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2018, 12:49 CategorieStreamingdiensten

Netflix voert in sommige landen een goedkoper mobiel abonnement in. Hiermee kunnen klanten de streamingdienst enkel via de smartphone bekijken. Het voordeel hiervan is dat de kosten voor een maandelijks abonnement de helft lager zijn, maar je zult wel concessies qua beeldkwaliteit moeten doen.

Maleisië is als eerste land aan de beurt voor een goedkoper mobiel abonnement, zo meldt The Star Online. Voor 17 Maleise Ringgit ( ongeveer 3,60 euro) krijg je via de smartphone toegang tot de streamingdienst, de helft goedkoper dan het normale basisabonnement voor 33 Maleise Ringgit (ongeveer 6,95 euro). Concessies zullen ze echter wel moeten doen, want het mobiele abonnement biedt enkel beelden in SD aan en enkel één stream tegelijk. Wie ook op tv of laptop wilt kijken zal in Maleisië toch minimaal het basisabonnement moeten nemen om in HD te kunnen kijken en op meerdere schermen tegelijk.

Mobiel abonnement ook naar Nederland?

In veel Aziatische landen, zoals in Maleisië, is het kijken naar Netflix via de smartphone de gemakkelijkste (en soms ook de enige) manier om naar de streamingdienst te kijken. Daarnaast ligt het gemiddelde inkomen daar natuurlijk veel lager dan bij ons. In Nederland hebben we de keuze uit een Basisabonnement, Standaard abonnement en een premium abonnement. Of we ook in Nederland op termijn de beschikking krijgen over mobiele abonnementen is op dit moment niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.