Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘LG komt met oprolbare oled tv tijdens CES 2019’

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2018, 10:37 CategorieOled tv's

LG heeft al diverse malen prototypen van oprolbare oled tv’s getoond, waaronder tijdens IFA 2018 dit jaar. Maar, mogelijk komt er begin volgend jaar dan eindelijk een daadwerkelijk oprolbare oled tv van het bedrijf op de markt.

Volgens de bronnen van Engadget wil LG tijdens CES 2019, een beurs die begin januari plaatsvindt in Las Vegas, een oprolbare oled tv lanceren. De website zou zelfs al interne documenten gezien hebben waarin de presentatie van het scherm besproken wordt. In die documenten wordt overigens ook gesproken over een opvouwbare smartphone met een oled-scherm.

LG laat al een paar jaar zien voorop te lopen als het op de oled-technologie aankomt. De displaytak van het bedrijf kan inmiddels oled-schermen van enkele millimeters dun produceren, zoals we ook terugzien in de wallpaper oled-tv van de Koreaanse fabrikant.

Met een oprolbaar scherm worden de mogelijkheden nog verder uitgebreid. Zo zou je het scherm kunnen oprollen wanneer deze niet in gebruik is. En daarbij kun je het scherm eenvoudig verplaatsen naar een andere ruimte. Dit heeft weer als voordeel dat consumenten eerder voor een groter scherm kiezen.

CES 2019 gaat begin januari van start en Homecinema Magazine is aanwezig om verslag te doen van het laatste nieuws op het gebied van audio en video.

  • Delen:

Reacties

  1. Audiofreak1
    08 november, 2018 om 6:35

    Mooie techniek, achter het scherm zitten lamellen waardoor het oprolt als een rolluik. De beeldmateriaal wordt bepaald door de hoogte die je laat uitrollen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.