Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

KEF lanceert de LSX: actief alles-in-één hifi-systeem

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2018, 10:12 CategorieLuidsprekers

KEF introduceert opnieuw een luidsprekersysteem in de LS-serie, de LSX. De KEF LSX is een actief luidsprekerpaar dat binnen minuten in te stellen is met de Control-app van KEF, die tevens feature- en firmware updates beheert via over-the-air downloads. “Compact, moeiteloos te bedienen en met alle connectiviteitsopties om te voldoen aan muziekstreaming én weergave van tv-geluid, in echt stereo!”

KEF LSX

De KEF LSX volgt niet alleen de LS50 Wireless op, maar deelt ook een groot deel van de akoestische engineering die dat product zo succesvol gemaakt heeft – waaronder vanzelfsprekend een versie van KEF’s Uni-Q driver (4 inch), een innovatie die het stereobeeld verbetert en en een breed luistergebied mogelijk maakt.

De LSX is een compact draadloos muzieksysteem met twee luidsprekers dat zich naast audiokwaliteit richt op het gemak en de connectiviteit van de wireless wereld; de set is volledig draadloos, zowel vanaf de bron als tussen de luidsprekers, met AirPlay 2 (vanaf januari 2019) voor Apple multi-room.

Het compacte LSX-systeem kan bogen op KEF’s Music Integrity Engine, een selectie van op maat gemaakte algoritmen voor digitale signaalverwerking die zorgen voor nauwkeurige tijdafstemming en fasecoherentie. Het resultaat is, hoewel LSX ongeveer de helft van de LS50 meet, een weergave die grootser is dan die omvang doet vermoeden. Wie de LS50 aan het werk gehoord heeft, passief of actief, weet dat dat geen lege uitspraak is.

Qua connectiveit is er Apple Music en TIDAL, en via DLNA is er toegang tot de muziek opgeslagen op een netwerk-server of pc. Daarnaast is er Bluetooth 4.2. Die combinatie maakt LSX geschikt voor muziek en tv, waarvoor het zowel TOSLINK optische als auxiliary-ingangen heeft.

Voor het uiterlijk heeft KEF opnieuw met een bekende ontwerper samengewerkt. Deze keer tekende industrial designer Michael Young voor de fraaie gedaante. De modellen in zwart, blauw, kastanjebruin en olijfgroen zijn bekleed met een luxe stof van de Deense textielfabrikant Kvadrat, en er is een vijfde variant in glanzend wit.

Aan de binnenkant vinden we onder meer 2 x 30Watt en 2 x 70Watt klasse-D versterkers. De EQ-settings zijn aan te passen via de KEF Control-app, met dedicated apps voor iOS en Android.

De KEF LSX beleeft zijn internationale introductie vandaag, op 1 november. De eerste modellen vind je spoedig bij de dealer, voor een verkoopadviesprijs van 1.199 euro per paar. Reken op een beperkte beschikbaarheid in november en december, met voldoende aanbod begin 2019. Wij kregen alvast een gloednieuw setje mee, dus de eerste review mag je ook snel verwachten. Wordt vervolgd!


€ 1.199,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 1.199,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 1.199,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 

 • Delen:

Reacties

 1. Peter v
  01 november, 2018 om 13:42

  Volgens mij is die prijs per stuk.

  • Rob Nijman
   01 november, 2018 om 13:48

   Hi Peter, de prijs van 1.199 per paar klopt. De LSX is niet alleen half zo groot als de LS50W, je betaalt er ook (ongeveer) de helft voor. De LS50W kost 2.299 euro per set.

   • Peter v
    01 november, 2018 om 14:24

    Ah zo.
    Mijn fout.
    Dat is dan voor weinig geld een praktisch volledig systeem.
    Dit gaat denk ik wel de toekomst worden.
    Hier gaan nu meer merken mee komen zoals Goldenear technologie.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.