Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Deze Nintendo Switch-adapter maakt je GameCube-controllers draadloos

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2018, 9:54 CategorieGaming

8bitdo, een merk dat controllers en andere accessoires maakt voor spelcomputers, brengt een speciale adapter uit voor Nintendo Switch. Deze adapter zorgt er namelijk voor dat je je oude GameCube-controllers zo goed als draadloos kunt gebruiken voor bijvoorbeeld Super Smash Bros. Ultimate.

GameCube-controllers (bijna) draadloos gebruiken op Nintendo Switch

Super Smash Bros. Ultimate ondersteunt Nintendo GameCube-controllers, wat voor veel fans van de serie gigantisch goed nieuws is. Veel mensen zijn inmiddels gewend geraakt aan deze controller, omdat ze de personages uit de gameserie al jaren bedienen met deze hardware. Nintendo weet dit en brengt daarom versies van het spel uit met een speciale adapter (waarschijnlijk dezelfde die ook voor de Wii U verscheen met Super Smash Bros. for Wii U), maar andere fabrikanten weten dit natuurlijk ook. Zoals 8bitdo.

8bitdo is een geliefde controller- en accessoiremaker en heeft bijvoorbeeld ook SNES-controllers uitgebracht voor de Nintendo Switch, zodat je je favoriete games met je favoriete controller kunt spelen. Nu verschijnt er dus een adapter voor de Switch waarmee je je GameCube-controller dus zo goed als draadloos kunt gebruiken op de Switch. De adapter maakt draadloos verbinding met het apparaat, terwijl je het snoer (of de draadloze ontvangen van de Wavebird!) in de adapter stopt. Heb je dat gedaan, dan kun je meteen spelen.

De Gbros, die een prijskaartje heeft van 19,99 dollar, heeft de bekende GameCube-kleuren en beschikt over knoppen waar je oude GameCube-controller niet over beschikt, zoals de screenshotknop. Daarnaast gaat de ingebouwde accu ongeveer dertig uur mee. Verder kun je deze adapter ook gebruiken op een normale Windows-computer en is het mogelijk andere controllers aan te sluiten. Maar het is duidelijk waarom dit product wordt uitgebracht en voor wie dit is bedoeld. Helemaal als je kijkt naar de releasedatum: 7 december 2019.

Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Dan kun je altijd onze recensie er nog eens op naslaan. Daarnaast publiceren we een aantal keer per jaar een overzicht van de beste games die je kunt spelen en uiteraard komen Nintendo Switch-spellen ook aan bod. Ons meest recente overzicht, op moment van schrijven, kun je hier terugvinden.


€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 317,99

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.