Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bang & Olufsen begint uitrol AirPlay 2-update voor audiosystemen

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2018, 11:10 CategorieSoftware

Bang & Olufsen is begonnen met de uitrol van de eerder beloofde AirPlay 2-update. De update zorgt voor volledige AirPlay 2-ondersteuning op diverse audiosystemen, waaronder een aantal BeoPlay-modellen.

In totaal 10 producten krijgen de komende weken een update waarmee ondersteuning voor Apple’s AirPlay 2 toegevoegd wordt. Het gaat om de BeoPlay M3, Beosound Core, Beosound Shape, Beosound 2 (1st gen), Beoplay M5, Beoplay A9 (mk2), Beoplay A6, Beosound Essence (2nd gen), Beosound 35 en Beovision Eclipse (audio only). De eerstgenoemde modellen krijgen de update deze week al, de laatstgenoemde modellen zijn pas eind december aan de beurt. De nieuw aangekondigde Beosound 1 en Beosound 2 met de Google Assistant, en de Beosound Edge krijgen AirPlay 2 vanuit de doos.

Dankzij ondersteuning voor AirPlay 2 kunnen de bovengenoemde speakers en audiosystemen gebruikt worden in een multiroom-systeem. Alle AirPlay 2-systemen kunnen aangestuurd worden middels een iPad, iPhone of Mac, en je kunt verschillende systemen met elkaar koppelen om een multiroom-systeem op te zetten. Daarnaast is er integratie van Siri waardoor je middels een spraakcommando muziek kunt afspelen op een specifieke speaker of in een specifieke ruimte. Wanneer je een Apple HomePod aan het systeem toevoegt kun je alles ook middels spraak bedienen zonder een iPhone, iPad of Mac bij de hand te hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.