Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple werkte aan Apple TV-dongle, vergelijkbaar met Google Chromecast’

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2018, 10:24 CategorieMediaspelers

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan heeft Apple achter de scherm (kort) gewerkt aan een Apple TV-dongle. Deze dongle zou dan ingezet zijn in de strijd tegen de Google Chromecast en Amazon Fire TV Stick.

Apple TV in de vorm van een dongle – gerucht

The Information schrijft dat Apple achter de schermen de mogelijkheden voor een Apple TV-dongle heeft besproken. Deze dongle had dan kunnen concurreren met de Google Chromecast en Amazon Fire TV Stick en gebruikt kunnen worden voor een bredere implementatie van de aankomende videostreamingdienst van het bedrijf. Bovendien zou Apple met een dergelijk apparaat ook de mensen op het lagere segment van de markt kunnen bereiken; mensen die dus niet meer dan honderd euro aan zo’n apparaat willen uitgeven.

De Apple TV-dongle zou dan in de usb- en hdmi-poorten van een televisie worden gestopt, waarna gebruikers content via onder meer een smartphone (waarschijnlijk dan alleen een iPhone) kunnen casten. Het zou ook kunnen dat het tvOS op de dongle wordt geïnstalleerd. Het is vooralsnog niet bekend of Apple het product daadwerkelijk ontwikkeld heeft of zal uitbrengen. Bedrijven werken natuurlijk wel vaker een producten die het daglicht nooit zien, maar dit zou toch wel een opvallende zet kunnen zijn (geweest) van Apple.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.