Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Zo deel je je digitale Nintendo Switch-games met je vrienden

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2018, 11:25 CategorieGaming

Wanneer je veel Nintendo Switch-games digitaal koopt, dan kun je ze op deze manier ook delen met je vrienden. Fysiek delen is natuurlijk nog steeds gemakkelijker, maar digitaal delen is dus niet onmogelijk. Je hoeft alleen maar deze handelingen te verrichten.

Digitale Nintendo Switch-games delen

Toen de Nintendo Switch Online-dienst werd gelanceerd door Nintendo, kwam ook meteen naar buiten dat het mogelijk is je digitale spellen te delen met je vrienden. Hoewel dat klopt, is dat natuurlijk niet de boodschap die Nintendo wil meegeven. De boodschap van het bedrijf is namelijk dat je je eigen verzameling digitale spellen ook op de console van een vriend of vriendin kunt spelen. Wat je daarvoor nodig hebt is een Nintendo-account en een primaire console. Hieronder leggen we uit hoe je zodoende aan ‘game sharing’ doet.

Het delen van games is een principe dat voor veel gamers niet vreemd hoeft te klinken. Gamers met een Xbox One of PlayStation 4 kunnen dit voor elkaar krijgen door een ander primair systeem in te schakelen. Wanneer je met je vrienden van primair systeem wisselt, dan kunnen zij de games spelen die jij digitaal aanschaft en andersom. Op de Nintendo Switch werkt dat ongeveer hetzelfde, maar niet helemaal dus. De stappen die je doorloopt zijn niet vreemd; hieronder hebben we ze overzichtelijk in beeld gebracht hoe je dit regelt.

Je primaire Nintendo Switch-console

Maar voor we daaraan kunnen beginnen, moeten we eerst wat zaken duidelijk maken. Wanneer je op je eigen Nintendo Switch inlogt met je bestaande Nintendo-account en naar de eShop gaat, dan wordt dat account gelinkt aan je spelcomputer. Dit kun je alleen terugdraaien door je huidige, primaire console helemaal te deactiveren — dus wees zeker van je zaak wanneer je dit doet. Op je primaire console kan iedereen de games spelen die zijn gedownload. Je hebt ook niet per se een online verbinding nodig, maar de game kan erom vragen.

Het is helaas niet mogelijk een tweede Nintendo Switch als je primaire console te gebruiken (vandaar de term ‘primair’). Op niet-primaire console is het dan nog steeds mogelijk een aantal dingen te doen. Zo kun je je account nog steeds plaatsen op een andere Switch-console. Maar de mogelijkheden zijn dan wel ietwat beperkt. Als hoofdgebruiker krijg je gewoon toegang tot alles waar je voor betaald hebt. In veel gevallen dien je nog wel de software te downloaden die is gekocht, maar daarna moet je gewoon kunnen gaan spelen.

Niet-primaire Nintendo Switch-consoles

In vergelijking met je primaire Nintendo Switch-console worden er wel wat beperkingen opgelegd wanneer je gamet op een andere Switch-spelcomputer met je eigen Nintendo-account. Zo moet je te allen tijde toegang hebben tot het internet. Mocht het internet wegvallen, dan word je niet meteen uit je huidige speelsessie gegooid. Echter, na verloop van tijd pauzeert het spel zich. Pas wanneer je weer een actieve verbinding hebt, dan kun je verdergaan met gamen. Zorg er dus voor dat je altijd dicht in de buurt van een wifi-netwerk zit.

Daarnaast is het zo dat alleen de eigenaar van de digitale content de games kan opstarten. Op Xbox en PlayStation is het zo dat zolang iemand op je primaire console speelt (dus ook na het wisselen), dat iedereen van die games kan genieten. Op de Switch geldt dat dus ook, maar alleen bij je thuis. Echter, zolang de hoofdgebruiker, of eigenaar van de digitale content, zelf geen games speelt op zijn eigen console thuis, of met actieve internetverbinding, dan is het voor de persoon met het account op zijn Switch mogelijk te (blijven) spelen.

Ben je een game aan het spelen die van iemand anders is, door gebruik te maken van diegene zijn account, dan kun je dat dus blijven doen totdat de eigenaar van die game online komt en zelf software opstart. Jouw speelsessie wordt dan gepauzeerd en de game doet dan verder niets meer, totdat de speler aan de andere kant besluit te stoppen. Nintendo heeft ook een aantal afbeeldingen klaargemaakt die deze situatie in beeld brengen. Links is de primaire console en rechts de console waar het profiel van de eigenaar óók op staat.

Het is dus geen ideale situatie, maar dit kan er wel voor zorgen dat je digitale Nintendo Switch-games kunt spelen zonder dat je alles zelf hoeft te kopen. Probeer hier dan wel goede afspraken over te maken, zodat de ene gamer de speelsessie van de andere gamer niet in de weg zit. Hoewel dit dus de manier is om je eigen games op een console van een andere gamer te spelen, kan dit ook een goede manier zijn om samen games te delen op één account. Ook kun je er dan voor kiezen games bijvoorbeeld samen te kopen.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Dan kun je altijd onze recensie er nog eens op naslaan. Daarnaast publiceren we een aantal keer per jaar een overzicht van de beste games die je kunt spelen en uiteraard komen Nintendo Switch-spellen ook aan bod. Ons meest recente overzicht, op moment van schrijven, kun je hier, in de vorm van deel 7a en deel 7b, terugvinden.


€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Reacties

 1. Sander
  25 augustus, 2019 om 21:51

  Kan een aangeschafte game via de Nintendo E-shop alleen gespeeld worden door het account dat de game aanschaft? Of kan een ander account op de zelfde console (Nintendo switch) ook deze game spelen?

  Voorbeeld: beide zoons hebben samen een Nintendo switch. Beide hebben een eigen Nintendo account.
  Zoon 1 schaft via de E-shop met zijn account een game aan.
  Kan zoon 2 deze game dan ook spelen als hij ingelogd is met zijn eigen Nintendo account?

  • Wesley Akkerman
   26 augustus, 2019 om 9:14

   Yes, in het artikel staat beschreven hoe dat werkt.

   • Sander
    26 augustus, 2019 om 11:21

    Thx.

   • fref
    15 april, 2020 om 11:01

    Dag Sander, Nee dat gaat dus niet in tegenstelling tot wat Wesley zegt.
    Op de 2de switch moet ook account van zoon 1 ingelogd worden. Als switch 1 zonder netwerkverbinding speelt dan kan op switch 2 met account van zoon 1 hetzelfde spel gespeeld worden. Wil zoon 2 op zijn eigen account dat spel hebben, dan zal die opnieuw gekocht moeten worden….. Of je koopt een kaartje in plaats van digitaal. Zo een cartridge kan je ten aller tijde overal induwen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.