Xbox One October 2018 update nu beschikbaar: dit is er nieuw

12 oktober 2018 1 Minuut 2 Reacties
xbox-one-x-foto-1

De Xbox One heeft zojuist een grote update gekregen. De update heeft de naam Xbox One October 2018 update en brengt nieuwe Xbox Live Avatars, Dolby Vision-ondersteuning voor Netflix en een Alexa skill om de spelcomputer te bedienen met een Echo-speaker.

De update brengt de nieuwe Xbox Live Avatars met zich mee die je overal tegen zult komen op de spelcomputer, zoals op je profiel, activity feed, gamerscore leaderboards en meer. Via de Avatar Editor maak je gemakkelijk zelf een Avatar en kun je een lichaam en kleding kiezen, waaronder items van games als Halo of Gears of War. Heb je liever de Xbox Original Avatar? Via de editor kun je vergelijken en kiezen welke versie je het liefst wilt gebruiken.

Daarnaast brengt de update Dolby Vision-ondersteuning voor Netflix. Je zult uiteraard over een televisie moeten beschikken dat ondersteuning biedt voor Dolby Vision en je hebt een Xbox One S of One X nodig. Dolby Vision kun je gemakkelijk inschakelen via de instellingen op het systeem.

Xbox One bedienen via Cortana en Alexa

Daarnaast is de Xbox Skill voor Cortana en Alexa nu beschikbaar. Voorlopig helaas alleen in de Verenigde Staten. Zo kun je nu je stem gebruiken om de spelcomputer aan te zetten, een spel op te starten of bijvoorbeeld een screenshot te maken.

De Xbox One October 2018 update moet vanaf nu wereldwijd beschikbaar zijn.

Reacties (2)