Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TV Vlaanderen en Samsung lanceren smart tv-app

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2018, 10:26 CategorieDigitale tv

TV Vlaanderen, TÉLÉSAT en Samsung brengen samen een smart tv-app op de Europese markt. De app is een primeur in België want het is de eerste keer dat een Belgische tv-operator een bijkomende smart tv-ervaring kan bieden zonder klassieke decoder.

De interactieve app functioneert als virtuele hybride decoder op een Samsung smart tv en is een combinatie van lineaire en non-lineaire tv, waarbij het volledige TV Vlaanderen zenderaanbod via satelliet en het internet beschikbaar is. Op die manier krijgen satelliet-tv klanten van TV Vlaanderen, afhankelijk van hun tv-abonnement en aansluiting, toegang tot 90 tv-zenders van hun tv-abonnement en 400 gratis te ontvangen zenders via satelliet op elke Samsung smart tv in thuis. Ook de interactieve diensten zoals het Video on Demand aanbod en Restart en Replay zijn geïntegreerd.

De voordelen van deze samenwerking zijn duidelijk: een klassieke decoder is niet meer nodig, tv-kijken gebeurt met één afstandsbediening en de app is volledig geïntegreerd met alle andere beschikbare apps op de Samsung smart tv. De TV Vlaanderen-app voor de Samsung smart tv is vanaf 9 oktober 2018 gratis beschikbaar in de app store voor toestellen vanaf het modeljaar 2016. Tv-kijken via de app is zonder meerprijs en is net zoals bij het live tv-kijken via de smartphone of tablet, een standaard inbegrepen optie bij elk tv-abonnement voor satelliet-tv bij TV Vlaanderen. Voor een volledige hybride ervaring op een smart tv, zonder decoder en één afstandsbediening, heeft een satelliet-tv klant een CI+ module nodig met de optie Live TV.

  • Delen:

Reacties

  1. Johan
    09 oktober, 2018 om 22:10

    Werkt dit ook buiten België? Vanaf wanneer?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.