Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony voegt HDMI eARC toe aan HT-ST5000 soundbar

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2018, 10:22 CategorieLuidsprekers

Sony laat deze week weten een belangrijke update uit de brengen voor de HT-ST5000. De soundbar krijgt namelijk ondersteuning voor HDMI eARC, de functie waarmee hoge resolutie audioformaten vanuit de tv teruggestuurd kunnen worden naar de soundbar.

Sony HT-ST5000 met eARC

Middels de nieuwe firmware-update wordt de HT-ST5000 de eerste soundbar met ondersteuning voor HDMI eARC. Dankzij deze ondersteuning kun je voortaan formaten als Dolby Atmos en DTS:X via de tv naar de soundbar laten sturen. Dit geldt voor zowel media die via streamingdiensten afgespeeld wordt (bijvoorbeeld Netflix) als op de tv aangesloten apparatuur (bijvoorbeeld een Blu-ray speler). De tv moet de eARC-functie echter ook ondersteunen.

Daarbij heeft Sony bevestigd dat ook de HT-XF9000 en de HT-ZF9 soundbar-systemen een update kunnen verwachten waarmee ondersteuning voor HDMI eARC toegevoegd wordt. Wanneer deze updates uitgerold worden is nog niet bekend.

Lees ook onze review van de Sony HT-ST5000.

Ben je op zoek naar een 2.1-systeem waarbij je geen compromissen hoeft te sluiten, dan kunnen we de HT-ST5000 van harte aanbevelen. Dit systeem biedt een overweldigende geluidservaring met enorme diepgang en dynamische eigenschappen. Het maakt ook niet uit hoe hard je de soundbar zet, hij gaat goed en strak met het geluid om.


€ 899,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 899,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 1.099,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.