Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung brengt The Wall microled-televisie in de VS op de markt

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2018, 10:18 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft in de Verenigde Staten zijn eerste microled-televisie op de markt gebracht. De Koreaanse fabrikant heeft het model de naam IW008J meegegeven en focust zich momenteel alleen op zakelijke en commerciële toepassingen.

Als je één van de eerste microled-tv’s van Samsung wilt kopen dan moet je diep in de buidel tasten. Eén module van deze modulaire tv kost je namelijk zo’n 18.000 dollar. En voor een compleet 4K-scherm zijn vier modules nodig dus dan zit je al op ruim 70.000 dollar. Je kunt het scherm echter vormgeven op de manier zoals je zelf wilt; met vier modules kun je ook een verticaal scherm maken. Bovendien kun je zoveel modules toevoegen als je zelf wilt.

De modules hebben een gemiddelde helderheid van 500 nits, een piekhelderheid van 16.00 nits en een verversingssnelheid van 60Hz. De PCI-P3 kleurruimte kan voor 98 procent ingevuld worden en de kleurdiepte is opgegeven als 20-bit. Op het gebied van HDR wordt HDR10 en het nieuwe HDR10+ ondersteund.

Momenteel richt Samsung zich met The Wall alleen op zakelijke gebruikers en commerciële toepassingen. Het scherm komt dan ook met een speciale coating die beschadigingen tegengaat en het scherm wordt geleverd met een contentbeheersysteem om content optimaal weer te geven. Wanneer Samsung met een versie voor consumenten komt is nog niet duidelijk, maar volgens de laatste geruchten zou dit begin 2019 gebeuren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.