Polk kondigt Signature E-serie homecinema-luidsprekers aan

03 oktober 2018 3 Minuten 2 Reacties
Polk-signature-E-serie

Polk lanceert deze week de Signature E-serie. De serie bestaat uit vloer-, center- en boekenplankluidsprekers waarmee een complete homecinema-opstelling opgezet kan worden.

Ten opzichte van de oorspronkelijke Signature-serie zijn er een aantal veranderingen aangebracht, zoals beter presterende aandrijfeenheden, in combinatie met nieuwe crossovertopologie en verbeterde crossovercomponenten.

Polk Signature E serie

De nieuwe Polk Signature E-serie bestaat uit de S60e, S55e en S50e vloerstaande luidsprekers; de S35e en S30e centerluidsprekers; en de S20e, S15e en S10e boekenplankluidsprekers. Het uiterlijk speelde een belangrijke rol bij het ontwerp van de Signature E-serie, aldus Polk. Het nieuwe assortiment heeft ronde vormen en vergulde accenten voor een stoere uitstraling. De serie is verkrijgbaar in zwart-walnoot of winters wit.

Het topmodel, de Polk Signature S60e zuilluidsprekers, beschikken over 2,54 cm Terylene hoge resolutie tweeters die 40kHz kunnen leveren. De S55e en S50e bieden dezelfde prestaties als de S60e zuilluidspreker. De S55e is daarnaast uitgerust met twee 6,5 inch midrange-drivers en de S50e met twee 5,25 inch drivers. Andere kenmerken zijn een vier-driver (S60e en S55e) en drie-driver (S50e) met toelopende crossover-frequenties voor een levendig klankveld; anti-diffractieroosters voor een perfecte pasvorm en minimale geluidsverstoring; en dubbele vergulde vijfweg aansluitpunten voor eenvoudige installatie.

Polk’s centerkanaalluidsprekers S35e en S30e zijn ontworpen om films en muziek van full-range geluid te voorzien. Zowel de S35e als de S30e heeft een 1 inch hoge resolutie Terylene tweeter voor scherpe, heldere hoge frequenties en met mica verstevigde polypropylene mid-bass drivers, zes 3 inch hoorns (S35e) of twee 5,25 inch hoorns (S30e). Net als de zuilluidspreker, zijn de S35e en S30e centerkanalen gevoelig en krachtig en kunnen ze goed worden gecombineerd met de meeste receivers. De S35e heeft een zes-driver-opstelling, terwijl de S30e een twee-driver-opstelling heeft. Beide zijn voorzien van magnetische anti-diffractieroosters en vergulde vijfweg-aansluitpunten. Bovendien kan de S35e worden gebruikt als linker, midden of rechter luidspreker (L/M/R) en horizontaal of verticaal aan de muur worden bevestigd met behulp van de ingebouwde sleutelgaten.

De boekenplankluidsprekers uit de Polk Signature E-serie, S20e en S15e,  zijn geschikt als voor- of achterluidspreker voor iedere 5.1, 7.1 of 9.1 thuisbioscoopopstelling en hebben een enkele 1 inch Terylene tweeter. Iedere luidspreker heeft ook een enkele met mica verstevigde polypropylene hoorn, variërend van 6,5 inch (S20e) tot 5,25 inch (S15e). Met Power Port voor authentieke basimpact en de eenvoudige muurbevestiging kunnen de boekenplankluidsprekers uit de Signature E-serie ook worden gebruikt als stand-alone monitor of als de ideale basis voor een krachtig home theatre-systeem.

De surroundluidsprekers S10e uit de Polk Signature E-serie hebben een enkele 1 inch Terylene tweeter en een met mica verstevigde 4 inch polypropylene hoorn voor lage vervorming. De S10e surroundluidsprekers beschikken over Power Port voor verbeterde basrespons en komen qua klankkleur overeen met de vloerstaande en boekenplankluidsprekers uit de Signature E-serie. Muurbevestiging is een fluitje van een cent met de aanwezige schroefdraadbus of sleutelgaten.

Polk Audio Signature E-serie: prijzen

  • S60E, vloerstaander:  599 euro per stuk
  • S55E, vloerstaander:  449 euro per stuk
  • S50E, vloerstaander:  349 euro per stuk
  • S35CE, centermodel:  399 euro per stuk
  • S30CE, centermodel:  349 euro per stuk
  • S20E, boekenplankmodel:  399 euro per paar
  • S15E, boekenplankmodel:  349 euro per paar
  • S10E, boekenplankmodel:  299 euro per paar

Reacties (2)