Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips en Bowers & Wilkins gaan voor de alles-in-één tv-beleving

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2018, 13:00 CategorieGesponsord

Een aantal maanden terug kwam TP Vision met groot nieuws. Het bedrijf, dat Philips-televisies in Europa uitbrengt, kondigde namelijk aan een samenwerking aan te gaan met het Britse Bowers & Wilkins. De samenwerking heeft één belangrijk doel; de perfecte audio- en videobeleving naar de huiskamer brengen.

Van matige tv-speakers naar een serieus audiosysteem

De samenwerking tussen Philips en Bowers & Wilkins is geen tijdelijke, maar een meerjarenplan om het tv-geluid naar een hoger niveau te tillen. Wie is er namelijk niet klaar met die matige ingebouwde speakers van flatscreen tv’s? We willen een indrukwekkende audioweergave maar velen van ons willen daarvoor niet investeren in een groot luidsprekersysteem met kabels die door de hele woonkamer lopen.

De combinatie van Philips en Bowers & Wilkins is dan ook een logische; breng het beste van beeld en geluid samen en maak het één indrukwekkende ervaring. Bowers & Wilkins brengt decennia aan ervaring met audio met zich mee en Philips kennen we natuurlijk ook al decennia van de premium televisies. Maar, hoe combineer je deze krachten nu het beste? Met een soundbar.

Philips OLED903 met Bowers & Wilkins soundbar

De Philips OLED903 is de eerste televisie die door Philips en Bowers & Wilkins samen ontwikkeld is. Dit model komt met een soundbar onder het scherm, ontwikkeld, afgesteld en geoptimaliseerd door de experts van de Britse audiofabrikant. Zij hebben alles in het werk gesteld om een audioweergave te creëren die nog niet eerder door een flatscreen-televisie geboden werd.

Deze nieuwe samenwerking met TP Vision betekent voor Bowers & Wilkins een kans om de normen voor geluidskwaliteit en -prestatie van tv’s opnieuw te definiëren. Dankzij de integratie met premium televisies van Philips zal de bekende audiokwaliteit van Bowers & Wilkins zijn weg vinden naar een nieuw consumentenpubliek dat nu zelf de luisterervaring kan beleven die alleen het Britse bedrijf kan bieden: “Sound by Bowers and Wilkins”. Voor TP Vision laat de samenwerking zien dat geluid niet langer een ondergeschoven kindje is bij de kwaliteit van tv’s. De top-end oled-tv’s van Philips kunnen vanaf nu dan ook een unieke ervaring op zowel het gebied van beeld als op het gebied van geluid bieden.

De nieuwe Philips OLED903, de eerste oled-televisie van Philips met een Bowers & Wilkins audiosysteem, hebben we reeds uitgebreid getest. En, we kunnen je al zeggen dat we zeer enthousiast waren;

De Philips 65OLED903/12 is een echte topper voor de filmliefhebber, onder meer dankzij het OLED-paneel en de fantastische beeldverwerking van de P5 beeldprocessor. Dankzij Perfect Natural Reality geniet je nu indien gewenst ook met je oudere content van HDR-stijl beelden. De OLED903-reeks kreeg een flinke boost in geluidskwaliteit dankzij het werk van Bowers & Wilkins. De onopvallende soundbar levert indrukwekkende filmklanken. Ambilight en Android ronden het aanbod af. Kortom, een knappe combinatie voor de thuisbioscoop liefhebber.

Een nieuw tijdperk voor de film- en tv-liefhebber

Maar, wat hebben TP Vision en Bowers & Wilkins nog meer voor ons in petto? Het is immers een samenwerking voor de lange termijn. Het exacte antwoord op die vraag moeten we je schuldig blijven, maar wel kunnen we je verklappen dat er heel veel moois aan staat te komen in 2019. Zowel op het gebied van design als op het gebied van audioweergave en beeldkwaliteit werken Philips en Bowers & Wilkins hard aan de ultieme televisies die een nieuw tijdperk voor de film- en tv-liefhebber in moeten luiden.

Dit artikel is tot stand gekomen in opdracht van TP Vision.

  • Delen:

Reacties

  1. Joris Yauw
    26 oktober, 2018 om 21:26

    Heb de tv goed kunnen beluisteren, en was totaal niet onder de indruk. Ik ging met hoge verwachtingen naar de soundbar luisteren, aangezien ze m zo aanprijzen, echter de meeste reacties zijn allemaal gesponsord. Deze klonk bijna slechter dan de ingebouwde speakers in de LGC8 oled. Films was meh, muziek deed gewoon pijn. Geen aanrader imo

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.