Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Oudere Chromecast-modellen krijgen ook multiroom audio’

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2018, 9:12 CategorieMediaspelers

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgen oudere Chromecast-modellen ook toegang tot multiroom audio. Het gaat dan om de modellen van de tweede generatie, evenals het Ultra-model. De eerste generatie gaat de ondersteuning sowieso niet krijgen.

Multiroom audio voor oudere Chromecast-modellen – gerucht

De nieuwste versie van de Google Chromecast biedt ondersteuning aan voor multiroom audio. Daardoor is het mogelijk op meerdere plekken in huis, waar speakers staan, te luisteren naar dezelfde muziek. De muziek kun je sturen naar de dongle, maar ook naar speakers met de technologie aan boord en slimme speakers, zoals de Google Home Max, bijvoorbeeld. En zoals het er nu naar uitziet krijgen ook de Chromecasts van de tweede generatie toegang tot multiroom audio. Datzelfde geldt voor het Ultra-model.

Dit gerucht komt naar buiten via Reddit, waar een gebruik contact heeft gehad met de klantenservice van Google. In de reactie van de medewerker staat dus welke Chromecast-modellen nog meer mogen rekenen op multiroom audio. Hoewel er geen releasedatum wordt gegeven, staat wel in het antwoord beschreven dat dit “voor het einde van het jaar” moet gebeuren. Aangezien Google dit nieuws niet zelf naar buiten heeft gebracht, moeten we het nieuws voorlopig nog even met een korreltje zout nemen, helaas.

  • Delen:

Reacties

  1. harold
    26 oktober, 2018 om 19:40

    Dit is toch al jaren mogelijk. Google Assistant / GH. Het werkt erg fijn, zeker icm Youtube (Music)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.