Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘LG’s 8K oled tv’s verschijnen in juni 2019’

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2018, 9:19 CategorieOled tv's

De eerste 8K Ultra HD televisies zijn inmiddels in de winkels te vinden, maar vooralsnog gaat het alleen om lcd-modellen. Het is dus wachten op de eerste 8K oled-televisies, maar als we de berichten uit Korea mogen geloven wordt het geduld snel beloond.

Volgens berichten uit Zuid-Korea werkt LG momenteel hard aan de eerste 8K oled-televisies. Tijdens IFA 2018 in Berlijn toonde de Koreaanse fabrikant zijn eerste 8K oled-televisie al maar wist nog geen lanceerdatum of prijs te noemen. In de berichten wordt nu gesproken over een lancering in juni van volgend jaar.

De berichten zijn betrouwbaar want ze komen bij LG zelf vandaan. LG Display Vice Chairman Hang Sang heeft namelijk aangegeven dat de massaproductie van 8K oled-panelen in mei van 2019 van start gaat. Tegenover een lokale krant werd vervolgens aangegeven dat LG probeert zijn eerste 8K oled-televisies in juni officieel te lanceren.

Toch zijn er volgens LG nog wat drempels te overwinnen. De belangrijkste is het gebrek aan 8K-content, op een moment dat consumenten niet eens een 4K gewend zijn. 8K-televisies moeten het dus eigenlijk alleen hebben van het upscalen van content naar de hogere resolutie. Fabrikanten als Sharp en Samsung zetten dan ook vol in op de upscale-kwaliteiten van hun reeds gelanceerde 8K-modellen.

  • Delen:

Reacties

  1. pim
    30 oktober, 2018 om 9:31

    Mooi maar laten de providers eerst maar eens met 4k over de brug komen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.