Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG koopt eerste HDMI 2.1-chips in voor 2019 tv line-up

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2018, 11:14 CategorieAlgemeen

In 2018 zien we nog geen HDMI 2.1 terug op homecinema-producten, waaronder televisies, maar in 2019 moet hier verandering in komen. Langzaam maar zeker verschijnen er meer chips die HDMI 2.1 ondersteunen en LG heeft inmiddels al bekendgemaakt de eerste HDMI 2.1-chip ingekocht te hebben voor de 2019 tv line-up.

LG Electronics heeft onlangs laten weten HDMI 2.1-chips met HDCP 2.3-kopieerbeveiliging besteld te hebben van het merk Synopsys. De Synopsys DesignWare HDMI 2.1 Controller IP wordt dan ook binnenkort in de SoC (System on a Chip) van LG verwerkt en maakt het onder meer mogelijk 9K-video met 60 frames per seconde, dynamische HDR (Dolby Vision en HDR10+) en 4K-video met 120Hz te verwerken.

De verwachting is dat LG Electronics de nieuwe chip vanaf volgend jaar in zijn homecinema-producten zal gaan gebruiken. De chips zien we dan mogelijk terug in de 4K Ultra HD oled- en lcd-televisies van het merk, en de kans is ook groot dat we de chip terug gaan zien in de eerste 8K Ultra HD tv’s van LG. Wat LG precies van plan is zien we op zijn vroegst begin januari, want dan gaat CES 2019 van start in Las Vegas.

Lees meer over wat HDMI 2.1 precies is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.