‘Google Play Movies gaat gratis 4k-upgrades voor films aanbieden’

15 oktober 2018 1 Minuut 2 Reacties
Google-Play-Films

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan biedt Google Play Movies binnenkort gratis 4k-upgrades aan voor gekochte content. Apple deed dit al eerder binnen iTunes: had je een film gekocht waar een 4k-versie van beschikbaar kwam, dan werd de content automatisch geüpdatet.

4k-films in Google Play Movies

De website Android Police heeft een nieuwe versie van het apk-bestand (een installatie- en updatebestand van Android-apps) van Google Play Movies in handen en voorspelt dat Google binnenkort gratis 4k-updates gaat aanbieden voor content die reeds gekocht is (wanneer de film in kwestie daadwerkelijk beschikbaar is in de hogere resolutie). Gebruikers krijgen dan binnen de app een notificatie te zien dat de content beschikbaar is en kunnen die vervolgens bekijken op apparaten die hier ondersteuning voor aanbieden.

Daarnaast krijgt de applicatie mogelijk een filter waarmee je sneller content die geüpgraded is naar 4k kunt vinden, inclusief de optie te kunnen sorteren op de datum van het updaten. Google is sinds 2016 al bezig 4k-content naar Google Play Movies te brengen in verschillende landen. Nu dergelijke content steeds breder beschikbaar is en steeds vaker beschikbaar wordt gesteld, en meer mensen een 4k-televisie hebben staan, zou het niet vreemd zijn wanneer de zoekmachinegigant een flinke stap zet naar bredere omarming van de content.

Reacties (2)