Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google brengt vernieuwde Chromecast uit met multiroom audio

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2018, 9:20 CategorieMediaspelers

Google heeft tijdens zijn eindejaarspresentatie de nieuwe Chromecast niet in de spotlights gezet, maar er is dus een nieuwe versie op komst. De verbeteringen zijn misschien niet zo groot als je zou verwachten, maar daardoor is de prijs wel laag gebleven.

De nieuwe Google Chromecast

Het is drie jaar geleden sinds de introductie van het nieuwe Chromecast-model, maar nu is er officieel een derde generatie van de populaire mediastreamer onthuld. Deze versie beschikt over een geüpdatet design, waardoor je hem kunt onderscheiden van het oude model, met hier en daar kleine technische verschillen. Deze variant is vijftien procent sneller dan zijn voorganger en biedt ondersteuning aan voor content in 1080p (in plaats van 720p) en 60 fps. Daarnaast fungeert het apparaatje als een Chromecast Audio voor het streamen van muziek. Je gekoppelde tv of soundbar kan zo als onderdeel van een multiroom-opstelling gebruikt worden. Voor Ultra HD- en HDR-materiaal is de Chromecast Ultra nog altijd vereist.

De Audio-versie van deze productlijn is een populaire en relatief goedkope oplossing om een multiroom systeem op te zetten en muziek te streamen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet meteen te investeren in nieuwe speakers of receivers. Deze functie wordt echter later dit jaar pas gelanceerd. Voor de rest is dit dezelfde mediastreamer zoals je hem kent. Eerder werd er nog gesproken over het toevoegen van bluetooth-ondersteuning, maar daar blijkt niets van waar. Het apparaat kost 39 euro en is verkrijgbaar in de Google Store.

 • Delen:

Reacties

 1. Lukeskijwalker
  10 oktober, 2018 om 22:51

  Via de google store is er een wachttijd tot 21 november. Inmiddels ook de nieuwe versie bij bol . com te koop met gunstigere levertijd.

 2. alwaysconnected
  11 oktober, 2018 om 8:09

  LUKESKIJWALKER

  Heb bij google besteld en is gisteren met Duitse post verzonden

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.