Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Fabrikanten beginnen met interne tests voor HDMI 2.1

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2018, 11:06 CategorieAccessoires

HDMI 2.1 is de volgende generatie van de standaard voor de overdacht van audio en video. De term is al veelvuldig besproken maar nog altijd zien we geen apparaten op de markt verschijnen die erover beschikken. Dat gaat waarschijnlijk ook nog wel even duren want pas nu kunnen fabrikanten met gecertificeerde interne tests aan de slag.

Er is sinds deze week een basis gelegd voor interne tests met HDMI 2.1 Keysight heeft namelijk een oplossing ontwikkeld waarmee certificatietests voor diverse partijen opgezet kunnen worden. De oplossing is goedgekeurd door het HDMI forum en maakt het mogelijk apparatuur volledig te testen op compatibiliteit met HDMI 2.1. Daarbij maakt de oplossing van het bedrijf het eenvoudiger en goedkoper voor fabrikanten om hun apparaten voor te bereiden op de nieuwe standaard.

Dat er nu pas op grote schaal met goedgekeurde tests en certificeringsprogramma’s begonnen kan worden doet ons vermoeden dat de eerste (gecertificeerde) HDMI 2.1-apparatuur nog wel even op zich laat wachten. Er is zelfs een grote kans dat we in de eerste helft van 2019 nog geen televisies, receivers en andere apparaten met de nieuwe HDMI-standaard tegenkomen. Wel hebben inmiddels diverse fabrikanten specifieke features van HDMI 2.1 in apparaten verwerkt.

Lees meer over wat HDMI 2.1 precies is en welke voordelen de standaard biedt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.