Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bluesound lanceert Generation 2i multiroom luidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2018, 11:33 CategorieLuidsprekers

Het Canadese Bluesound introduceert deze week zijn nieuwe generatie multiroom-luidsprekers, genaamd Generation 2i. De nieuwe modellen, allen draaiend op het BluOS muziekmanagementsysteem, zijn op diverse punten verbeterd.

Bluesound met BluOS

Alle Bluesound modellen werken met BluOS, een muziekmanagementsysteem dat alle muziek van haar gebruikers verbindt, organiseert en bedient, of dat nu vanuit een online streamingdienst is of vanuit een bibliotheek in het thuisnetwerk. Bluesound brengt alle bronnen samen en kan muziek naar elke kamer in huis sturen.

Het Bluesound ecosysteem bestaat uit een ‘familie van hoogwaardige, draadloze, digitale multiroom-muziekspelers met audiofiele eigenschappen’, zoals het merk het zelf graag mag duiden. Bluesound ‘Gen 2i’ bouwt voort op het uiterlijk van Generation 2, dat op een kleine verandering in kleuraccenten na behouden blijft. De verbeteringen zitten dit keer vooral van binnen, en de toevoeging van de letter ‘i’ staat daarom enerzijds voor de herkenbare ‘identiteit’, maar anderzijds ook voor ‘innovatie’ en ‘improvement’.

Technologische verbeteringen op het gebied van prestaties en connectiviteit komen niet alleen voort uit eigen technische ontwikkeling, maar zeer nadrukkelijk ook uit wensen van gebruikers. Distributeurs, winkeliers en consumenten hadden inbreng in de totstandkoming van de nieuwe generatie, zo liet de fabrikant bij de introductie weten. Misschien wel het belangrijkste nieuws is dat Bluesound Generation 2i op korte termijn voorzien zal worden van AirPlay 2. De technologie is al aan boord, en zodra het al lopende goedkeuringsproces bij Apple is afgerond zal AirPlay 2 via de eerstvolgende firmware update beschikbaar komen.

AirPlay 2

AirPlay 2 is een stap voorwaarts, omdat Apple smartphones en tablets daarmee als audiobron kunnen worden gebruikt binnen het Bluesound ecosysteem. Dat gaat trouwens verder dan het geluid van iOS apps als Youtube of Netflix afspelen via elk gewenst Bluesound apparaat in het netwerk. Abonnees van Apple Music kunnen met Siri nu ook stemcommando’s geven om een specifiek album of muziekgenre in een bepaalde ruimte af te spelen. Het toevoegen van één ‘Gen 2i’-apparaat aan een bestaand Bluesoundsysteem is voldoende om een compleet BluOS-systeem van AirPlay 2 te voorzien.

Generation 2i heeft ook tweeweg Bluetooth aan boord, dat – zelfs tegelijkertijd – kan ontvangen én zenden. Hierdoor is onder andere draadloos luisteren met een Bluetooth hoofdtelefoon mogelijk. Met het eveneens nieuwe aptX HD Bluetooth kan zelfs beter-dan-CD kwaliteit audio in 24bit-resolutie draadloos gestreamd worden. Daarnaast beschikt Generation 2i nu over dual-band WiFi, zodat gebruik gemaakt kan worden van het minder zwaar belaste en snellere 5GHz thuisnetwerk, en hebben de de all-in-1 Pulse 2i, Pulse Mini 2i en Pulse Flex 2i nieuwe luidsprekers, krachtigere versterkers en de populaire audio-settings van de Soundbar gekregen. De Pulse 2i en Pulse Mini 2i kunnen nu als zelfstandige stereo-luidsprekers gebruikt worden. De Powernode 2i heeft een extra gecombineerde toslink/3,5mm optische/analoge ingang gekregen en de Soundbar 2i is voorzien van een HDMI-ingang (met ARC en eARC).

Prijzen en beschikbaarheid

Bluesound Generation 2i is vanaf 15 oktober 2018 verkrijgbaar bij de geautoriseerde Bluesound dealer.

Bluesound Node 2i (zwart of wit): € 549
Bluesound Powernode 2i (zwart of wit): € 899
Bluesound Vault 2i (zwart of wit): € 1299

Bluesound Plus Mini 2i (zwart of wit): € 599
Bluesound Pulse 2i (zwart of wit): € 899
Bluesound Pulse Flex 2i (zwart of wit): € 349

Bluesound Soundbar 2i (zwart of wit): € 999
Bluesound Sub 2i (zwart of wit): € 699

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.