Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bang & Olufsen laat je middels een app speakers en tv’s in huis plaatsen

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2018, 10:19 CategorieSoftware

Bang & Olufsen heeft een applicatie uitgebracht waarmee het Deense bedrijf potentiële kopers de mogelijkheid geeft speakers en televisies virtueel in huis te plaatsen. De app werkt middels augmented reality, waardoor producten in bijvoorbeeld je woonkamer verschijnen door de camera van je smartphone op een deel van de woonkamer te richten.

De applicatie heeft de naam B&O AR Experience meegekregen en moet er uiteindelijk natuurlijk voor zorgen dat consumenten eerder voor een product van het bedrijf kiezen. Het is immers in een winkel zeer lastig inschatten of een televisie of een grote speaker past bij je interieur en past in de beoogde kamer.

Je smartphone en de app analyseren samen de omgeving van de ruimte waar de camera op gericht staat. Er wordt gekeken naar de vloeren, objecten en oppervlakken, waarna een virtuele speaker ergens op de vloer geplaatst kan worden of een televisie tegen de wand getoond kan worden. Wanneer een product eenmaal geplaatst is kun je er naartoe en er zelfs omheen lopen, natuurlijk met de camera gericht op het product. Je kunt ook meerdere producten tegelijkertijd in een ruimt plaatsen en door de ruimte lopen.

De B&O AR Experience-app is geschikt voor de iPhone 6S en nieuwer, en voor de iPad Pro (2017) en nieuwer.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.