Ziggo presenteert volgende generatie mediaspeler met 4k en hdr

21 september 2018 1 Minuut 5 Reacties
Ziggo-shutterstock

Ziggo heeft een nieuwe mediabox aangekondigd, genaamd Horizon 4. Deze mediabox biedt ondersteuning aan voor 4k en hdr. De verwachting is dat de provider de mediabox ergens volgend jaar uitrolt naar klanten.

Horizon 4 met 4K, hdr en Dolby Digital-audio

Tijdens de Tech Summit van Liberty Global, moederbedrijf heeft Ziggo, heeft het bedrijf een nieuwe mediabox aangekondigd, genaamd Horizon 4. Het is de bedoeling dat deze nieuwe box volgend jaar wordt uitgerold naar klanten. De Horizon 4 biedt straks ondersteuning aan voor 4k, high dynamic range en Dolby Digital. Ook moet de hardware kleiner, zuiniger en natuurlijk stiller worden dan het huidige model. Het apparaat beschikt overigens niet over een eigen harde schijf. Opgenomen programma’s worden in de cloud opgeslagen.

Verder wordt het nieuwe model geleverd met een nieuwe interface en een afstandsbediening waar een microfoon in zit. Middels de microfoon kun je spraakcommando’s in het Nederlands geven. Helaas is het zo, en dit kwam al eerder naar buiten, dat de Horizon 4 zal beschikken over minder aansluitingen — zo is er slechts één ethernetaansluiting. Ook komt er nieuwe Ziggo Go-software, waardoor het mogelijk wordt programma’s op mobiel verder te kijken die zijn opgestart op de normale televisie.

Wanneer de Horizon 4 precies naar iedereen in Nederland komt, is vooralsnog onbekend. In het persbericht van Liberty Global staat vermeld dat een selecte groep mensen eerst te maken krijgen met de mediabox in de komende maanden en dat de andere klanten op een later moment aan de beurt zijn.

Reacties (5)