Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ziggo presenteert volgende generatie mediaspeler met 4k en hdr

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2018, 15:25 CategorieDigitale tv

Ziggo heeft een nieuwe mediabox aangekondigd, genaamd Horizon 4. Deze mediabox biedt ondersteuning aan voor 4k en hdr. De verwachting is dat de provider de mediabox ergens volgend jaar uitrolt naar klanten.

Horizon 4 met 4K, hdr en Dolby Digital-audio

Tijdens de Tech Summit van Liberty Global, moederbedrijf heeft Ziggo, heeft het bedrijf een nieuwe mediabox aangekondigd, genaamd Horizon 4. Het is de bedoeling dat deze nieuwe box volgend jaar wordt uitgerold naar klanten. De Horizon 4 biedt straks ondersteuning aan voor 4k, high dynamic range en Dolby Digital. Ook moet de hardware kleiner, zuiniger en natuurlijk stiller worden dan het huidige model. Het apparaat beschikt overigens niet over een eigen harde schijf. Opgenomen programma’s worden in de cloud opgeslagen.

Verder wordt het nieuwe model geleverd met een nieuwe interface en een afstandsbediening waar een microfoon in zit. Middels de microfoon kun je spraakcommando’s in het Nederlands geven. Helaas is het zo, en dit kwam al eerder naar buiten, dat de Horizon 4 zal beschikken over minder aansluitingen — zo is er slechts één ethernetaansluiting. Ook komt er nieuwe Ziggo Go-software, waardoor het mogelijk wordt programma’s op mobiel verder te kijken die zijn opgestart op de normale televisie.

Wanneer de Horizon 4 precies naar iedereen in Nederland komt, is vooralsnog onbekend. In het persbericht van Liberty Global staat vermeld dat een selecte groep mensen eerst te maken krijgen met de mediabox in de komende maanden en dat de andere klanten op een later moment aan de beurt zijn.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  21 september, 2018 om 15:35

  Word eens tijd voor een nieuwe 4K box hoop dat alles goed gaat niet net zoals met de oude horizon box Warmteafgifte was hoog weer minder is dan de internet uitgang een maar niet alle apparatuur is draadloos. Soms moet je bekabeld doen via kabel van wegen betere weergave. Ben wel benieuwd meerendeel zit al een jaar met UHD tv. Je kunt het er nu niet uit halen zolang niet je een 4 k box heeft naar de zenders ben ik wel benieuwd bij KPN zijn ze al te zien. Maar de prijs zal wel weer tegen gaan vallen bij Ziggo.

 2. Eric
  22 september, 2018 om 14:48

  Ik lees in de recensie: er zit slechts een ethernetpoort op.
  Het kabelmodem (inclusief wifi router) zit niet meer ingebouwd in deze nieuwe box (zoals vroeger wel bij de oude Horizon box), dus waarom zouden er meer ethernetpoorten nodig zijn dan?

 3. Frans
  22 september, 2018 om 15:17

  hallo,
  zijn er dan momenteel al zenders die in 4k uitzenden en te ontvangen zijn (met telenet bvb) in belgie ?

  mvg,

  frans callebaut

 4. Rien
  22 september, 2018 om 19:57

  Zit er wel een wifi en telefoonaansluiting in de nieuwe hdr box. Ik hoop van wel anders blijf ik wel bij mijn horizonbox.

 5. Vanduyn
  25 oktober, 2018 om 14:02

  Nu komt Ziggo met een nieuwe Mediabox wat gaat het het extra kosten Ziggo kennende zal het abonnement flink stijgen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.